Според мен звуковата карта си е заминала....
Преглед за печат
Според мен звуковата карта си е заминала....
Има ли начин да я изпробвам(при условие че е вградена) с Live-cd, без значение уиндоус или линукс. Ако да- има ли някое Live-cd което е за предпочитане да ползвам.
Има, бих ти препоръчал някой диск с Knoppix или Mandriva - тях съм пробвал, откриха ми де що устройства имам и си бачкат. Пробвал съм само 1 windows live-cd и не останах очарован - доста подобно на safe-mode преживяване, съмнява ме че детектваше повечети хардуер изобщо. Ако някой друг знае повече, да ме поправи.
Тук е разковничето като се замисля.Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Вземи си една карта на PCI и забравяш. Щом казваш , че не инсталираш каквото ти падне , вероятноста да е проблем в ОС е по-малка. А в Дивайс мениджъра я няма единствено звуковата карта.
Свалих mandriva-linux-2008-one-KDE-cdrom-i586. Мандривата си зареди нормално с изключение на едно съобщение което изкара:
Sound server informational message
Error while initializing the sound driver
device: default can't be opened for playback[no such device]
The sound server will continue, using the null output device
Как да разбирам това съобщение: 1.Саунд картата е повредена
2. Не може да намери подходящ драйвер за да я пусне
В същото време интернета си тръгна без проблем под линукса.
Добавено: Пуснах тази програма Unknown Device Identifier. Тя намери саундкартата ми
SoundMAX Integrated Digital HD Audio
Vendor: AnalogDevices
PnpID: hdaudio\func_01&ven_11d4&dev_1988&subsys_104381e1
Ами оформя се тенденция, както казал чукчата, като му измрели елените :)
Картата явно още дава остатъчни сигнали, но звуков май вече няма да даде. Ако наистина беше отделна карта, би могъл да вземеш една голяма лопата и да я погребеш с почести в градината.
Моят съвет е да не си губиш времето с преинсталации...
Компютъра е купен преди пет месеца, така че явно ще отива в сервиза.
А Windows-a ти скоро да си е правил ъпдейти? Щото на практика драйвера за звуковата карта ти го няма, при мен ето как изглежда:
http://img227.imageshack.us/img227/1...undwc2.jpg?s=1
и точно преди месец, след един ъпдейт на Микромеките изчезнаха звуците от половината програми. След многократно триене и инсталиране наново на драйвери + премахване на последните ъпдейти се оправиха нещата.
и при мен се получи така и аз си сложих вярната Yamaha и се приключи с тъпотиите
Не, винаги изключвам автоматичните ъпдейти след инсталацията на уиндоуса. От време на време слагам само критичните, но не съм го правил поне два месеца назад.Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Ще направя за всеки случай една отделна инсталация на уиндоус, защото компютъра е купен от София и ще стане голяма излагация, ако го занеса в сервиза и се окаже че проблема е в ОС.
Имам абсолютно същия проблем появи се вчера след като имах някакъв вирус...Както си вървеше компчето перфектно спря нета....Викам си аз: Чакай да ресна (Като си мисля за ултиматната техника - "Рестартирай и ШЕ се опрай"). След рестарта звук при стартирането на уиндоуса липсва. Не се показват иконките за звука доло в дясно(2те икони стандарния еквалайзер и другата за хай дефинишън нещо си). Та вируса беше някакъв malware, който ми стартираше Winlogon.exe процеса и компа ставаше доста муден...Махнах я аз тая мизерия със Malwarebytes' Anti-Malware, но проблема със звука остана. Имам 2ри уин инсталиран, влязох през него и отново никакъв звук! Прочетох всички мения и все още неще да пее.
П.С. При пускане на филм картина има звук няма като ми изписва че иска кодеци.
П.С.2 Нямам никаква идея дали вируса и случващото се със звука имат общо... (в момента върви авастчето и авг-то да проверят отново целия компютър, като свършат ще коментирам отново дали има някаква промяна, а през това време ще изтрия наново драйвърите за аудиото и ще инстална наново).
П.С.3 Много ми е тъжно :D