Докато си работя с Windows вече за втори път ми блокира РС и излиза този екран..., не разбирам много и ако някой е наясно, да помага...
Предварително благодаря!
[img width=800 height=600]http://bgphoto.net/photos/7656/o633440792985290000.jpg[/img]
Докато си работя с Windows вече за втори път ми блокира РС и излиза този екран..., не разбирам много и ако някой е наясно, да помага...
Предварително благодаря!
[img width=800 height=600]http://bgphoto.net/photos/7656/o633440792985290000.jpg[/img]
Ми то си го пише на екрана нещо из хардуера (видеокарта, харддиск и други такива) прави проблеми...иначе дай малко повече информация какво е пц-то, при една и съща ли програма спира, след определено време ли спира..каквото се сетиш - (А и между другото, компютрите винаги спират изведнъж )
Pentium Duo на 1600, E2140 , 2 гб рам, нелоша машинка..., ХР SP2
видео: GeForce 6200 TurboCache(TM) 512
hard : Seagate ST3259310AS
не си спомням за програмите, следващия път ще си запиша..., мисля че Бс плеъра беше стартираn и 2-та пъти, не съм сигурен!
Според инфото тук:После разглеждат два варианта - грешката възниква по време на инсталация или по време на нормална работа. При теб явно е второто, ама и при двата случая работата опира до повреден хадруер (най-често памет, ама може и диск) или калпав драйвер за някое от устройствата. Провери си паметта с MemTest, сканирай диска със SeaTools (препоръчително под DOS) и накрая си припомни дали си сменял/добавял някакъв компонент скоро или дали си ъпдейтвал драйвер някакъв.Typically, this error occurs when a driver uses an incorrect memory address. Other possible causes of this error are an incompatible device driver, a general hardware problem, and incompatible software.
Не го хвърляйте по върбите човека! Може просто джама да се е наакал. Преди време редовно експериментирах с най-различен софт, общо взето инсталирах каквото ми попадне. И тоя екран го гледах през седмица. Идиотският метод "реинстал на джама" работи перфектно. По-добър за съжаление не знам - не съм успявал по никакъв друг начин да се спася от синия екран.
на мен ми прилича на несъвместимост на дъното с рама
Същото става и с клокнати системи.
Дъното най-вероятно е Асус
И при мен се получава същият проблем ,въпреки че е закупена комплектна PC система .
Наи често ми дава грешката когато PC-то е свързано с USB Hard Disk и се натисне бутон Defragmentieren (Hard Disk на PC-то) и така до ден днешен забива.С една дума -''КОМПЮТЪР''
Аз получавах този екран, когато ми беше развален монитора.
Най-добре е първом да обърнеш внимание кога точно се явява проблема, за да може да се търси и решение.
Дали скоро след пускането, дали при по-продължителна работа с натоварване, дали при натоварване на видеокартата, дали при писане с честа смяна на кирилица/латиница, дали при някоя по-тежка програма - PhotoShop, Autocad и т.н.т.
точно това мисля да сторя, но вече повече от 2 седмици не го е правил...
Да не съм лош пророк, но съм имал два подобни случая и се оказа, че харда си заминава. Ако имаш нещо ценно го копирай за всеки случай.
При мен беше дефектно ЦПУ, вземи един хирен и почвай тестове на ЦПУ, ако мине продължавай през РАМ, дъно, диск етц.
дефектен процесор не бях виждал да работи, ту 2 седмици , ту не.
И аз не бях виждал Техно - надявам се да е първият и последният ... беше причина за циклене на маса други грешки в хардуера
След кратка консултация Тук, причината според мен е несъвместим или неработещ коректно драйвер.
Аз имах подобен с една мрежова карта Репотек, успях да го ъпдейтна и се оправи.
Също имам наблюдение, въпреки, че не е описано на сайта, това да се причинява от конфликти с модулите памет - имай го предвид.