проблем с инсталация на драйвер за уеб камера Pleomax PWC-4000
Здравейте,
Pleomax PWC-4000 е доста разпространена камера и с други машини не съм имал проблем нисто с XP, нито с VISTA.
В конкретния случай машината е с XP. Инсталацията на драйвера започва стига до някъде и заспива. Може да бъде спряна само от Task Manager-a. Къде може да е грижата?
Няколко уточнения: преди няколко дни инсталирах Srevice Pack 3 и WinGenuineAdvantageValidation-1.8.32.0 (ясно защо :)). Също така придружаващия ArcSoft за камерата се инсталира без проблеми.
Благодаря предварително за съдействието!
Re: проблем с инсталация на драйвер за уеб камера Pleomax PWC-4000
Заспива при инсталацията - имаш предвид като пуснеш Setup-а?
А какво става, ако идеш на Device Manager-a и избирайки Update Driver му посочиш папката да си инсталира драйверите сам?
Ето какво се случи: с посочване на папката също не се получи, като отговора беше, че в тази директория няма подходящ драйвер. Както и да е, след многократни опити установих, че някое от множеството екзе-та, които се стартират с компа пречи. Затова от таска мениджъра спрях всички, които нямат връзка с работата на уиндоус включително НОД и мрежа. Всъщност първо махнах сървис пак 3, но не беше с него грижата.
Та така се получи, но не стана ясно точно коя програмка пречеше.
Поздрави
Здравейте,
Аз имам абсолютно същия проблем с Pleomax камера. Моделът й е PWC-2100, но драйверът предполагам е горе-долу същият.
Някой може ли да обясни откъде точно идва проблема и как да го оправя, защото опитах със спиране на exe-тата в Task-manager и за малко да не скапя целия Windows. Ако има значение версията му е XP.
Ето и линк към драйвера: http://www.samsungpleomax.com/upload...%20CHATCAM.zip
Наистина ще съм много благодарен, защото купих два броя камери - една за нас и една за подарък и ще се получи много тъпо, ако не мога да ги накарам да работят.
След многобройни опити нищо не се получаваше.
Един специалист ми каза, че сигурно проблемът е в това, че първо съм пъхнал камерата към USB порта, а после съм тръгнал да инсталирам драйвера. Което си беше точно така. После бях опитвал и с други драйвери и е станало мазало в системата.
За щастие имах архив отпреди няколко месеца и върнах първоначалното положение на системата преди опитите да инсталирам драйвера и камерата. После си заредих драйвера (а после сложих камерата) без никакви проблеми и камерата си работи.