Windows 7 убиеца на Vista или поредното разочарование....
Предлагам да направим темичка за бъдещият "прозорец" :))
Е , престраших се да кача бетата на Windows 7 build 6801 64bit който го има по нашите "магазини" и съм меко казано очарован. Инсталацията мина гладко , след което се радвам на една доста стабилна бета и всичко което ме дразнеше във Vista го няма. Машината буутва страшно бързо (въпреки старият бавен диск на който я инсталирах Seagate 80 GB SATA 2mb cache) всички драйвери си бяха по местата ( с изключение на Creative Extreme Gamer) АТИто си работеше с майкрософтският драйвер чудесно , утре ще пробвам и официалният драйвер от AMD/ATI , 7цата си идва с нов Media player който безгрижно ми подкара Blu-Ray клипче без да иска каквито и да е кодеци както и бета на Internet Explorer 8. Контрол панела е доста променен като всичко е някак си доста по интуитивно. За момента все още се лутам като циганче в супермаркет но за сега нищо лошо не мога да кажа което е малко странно за мен .......таск бара е променен, сега повече прилича на този от KDE 4-ката (Линуксджиите знаят за какво става въпрос)
Re: Windows 7 убиеца на Vista или поредното разочарование....
А откъм заемани ресурси как е?
Вече има нов build 6956.winmain.081122-1150 разликата със стария е буут скрийн и е интегрираан новия DirectX 11 (за последното не съм сигурен) :)
Инсталирах няколко програми и до тук ми е заела на диска 19 гигабайта със пуснато SYSTEM RESTORE, спрямо Виста ми изглежда доста по-лека. Според минималните изисквания иска Pentium4 1,5 GHz, 512RAM, 12 GB HDD за да се инсталира. Игрите вървят като под ХР и да има разлика е пренебрежимо малка. Пробвах Tomb Rider Underworld, Crysys2 и Trackmania Nation. Никакви забележки за сега. Кодеци до сега за филмите не ми е поискала , е субтитри няма , но това е поправимо. Иначе фонетичната кирилица е същата ужастна глупост дето "умниците" от БАН са я пробутали на Майкрософт.
Дааа, чух за новият билд но не я намерих по бг торент сайтовете и за това съм с тази.
П.С. Хехехехе, вкарали са екстри , ако си отворил много прозорци по екрана и разклатиш някой от тях, другите се скриват, при повторно разклащане пак се показват. Между другото , ако някой инсталира 6801 версията , да си намери задължително програмката BlueBadge която отключва всички шаренийки по екрана , включително и новият таск бар. В противен случай , ще гледате Виста-подобнният бар. Лягам си да спя , утре ще падне борба ако ми остане време.
С регистрацията как седи въпроса?
Драйверите как са??
Драйверите са като на Vista. Регистрацията също мина лесно имиджа на 7мият джам дойде в комплект с лекарството за тази работа
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
дайте един линк де
https://forum.setcombg.com/*************************/details.php?id=147929&hit=1
На, в арената има и по-нова бета, тъкмо сега я налазих и я свалям
абе тва за 512те MB дето го пишат истина ли е,или е варианта дето чакаш по 2мин да ти се отвори прозорец?
Явно е варианта с чакането , аз под 900 мегабайта заета памет не съм го виждал да слиза ........току що сложих и новият build 6956.winmain.081122-1150 , пипнато е още по десктопа. Определено си е приятна шаренийка.
Аз съм с 768 MB RAM 1.5 GHz CPU и върви почти като XP с разликата(заема ми около 320 MB RAM).Има вече и нормална фонетика мисля, че в предишния билд я нямаше. За външни я му вид просто няма думи доста са се постарали хората, а сигурно ще има още с какво да ни радват. Абе доста е добър Windows-а.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
... в арената има и по-нова бета, тъкмо сега я налазих и я свалям
Я хвърли и линка от арена или ми прати торента на лични плз.
малко по малко значи от виста аеро,но все пак е много.
ще взема да я дръпна я пробвам.
fXOrange, дръпни я , ще ми е интересно мнението ти , въпреки ,че като гледам по другите форуми всичките изказват само суперлативи. Последният билд е само 32 битов ама е по-шарен и хваща окото ;) Все още не мога да го активирам , не ми приема шепата ключове които имам от старата бета, добре, че пуска 30 дена "гювеч".
Таск бара е жесток :
https://www.youtube.com/watch?v=ykFn0ZT64iw
@stenly
няма начин да не я дръпна. :)
ще използвам същият пост, тъй като и без това не е съдържателен.
Искам да попитам, как стои въпроса с драйверите SATA/RAID при инсталацията?
Пресмятайки се оказа, че в къщи всичките ми свободни дискове са SATA освен един, който е 20GB и, който явно няма да свърши работа.