Знам, че СП3 има оптимизация за двуядрени процесори така, че да използва пълноценно двете ядра....въпроса ми е дали поддържа 3,4,8 ядра и дали може да ги използва пълноценно?
Знам, че СП3 има оптимизация за двуядрени процесори така, че да използва пълноценно двете ядра....въпроса ми е дали поддържа 3,4,8 ядра и дали може да ги използва пълноценно?
XP - По скоро не
с Двуглав съм - SP2 i SP3 разлика = 0,00%
пффф значи извода е че Xp не може да използва цялата изчислителна мощ на многоядрен процесор пълноценно (100%).... Мерси.
Това си е и малко логично - все пак 2001 кой ти е мислил за многоядрени процесори. Друго което е освен операционната система трябва и софтуера, който ти мъчи най-много процесора, да знае за наличието на повече мозъци и да ги използва по предназначение (може да имаш двама циганина да мажат стената, ама ако шефа им не знае, че там са двама само единият ще маже).Първоначално публикувано от shutdawn
Аз съм с Р4@3000 НТ, когато конвертирам клипчета от камерата и задам да работят и двата процесора, го прави значително по-бързо.
Може да не е имало многоядрени процесори през 2001г. но определено е имало многопроцесорни системи.
А и ако самото приложение не е написано/оптимизирано с такава многопроцесорна подръжка, то просто няма как да видиш някаква разлика. Я пусни нещо от рода на Seti@home или distributed.net и ще видиш как ще ти скочи натовареноста на всички ядра.
ХРто се оправя задоволително с многоядрени или мултипроцесорни машини , въпрос на софтуер който да товари ядрата. Нормално е по-новите ОС да имат по-добра оптимизация за многоядрените процесори. Но и ХРто не е за изхвърляне.