Странен проблем с инсталиране на Windows XP...
Здравейте.
Пробвах да инсталирам преди малко WinXP на един лаптоп ASUS и след като почне да чете от CDто на Вина ми дава някаква грешка... потърсих в нета и пише нещо за проблеми по хардуера, но сега ми се спи и не ми се търси повече та реших набързо да питам тук - може би някой е имал същия проблем и ще каже от първа ръка... Иначе живот и здраве утре ще се рова из нета да намеря нещо...
http://prikachi.com/files/531601X.jpg
Re: Странен проблем с инсталиране на Windows XP...
Писано е надълго и нашироко за този "проблем". Мъката идва от това ,че диска ти е SATA и контролера в БИОСа е оказан да работи в AHCI режим a не в Native IDE.
Провери за повече инфо тук : http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35522.0.html
На мен за проблема със SATA драйвера ми даваше, че няма диск - решава се или като се намери имидж с драйвер, или като се добави драйвера с nLite например, а това съобщение ми даваше след като съм бутнал в биоса режима на SATA-та като IDE, инсталиртам XP-то и след това ако върна настройката в биоаса.
Човека се оправи. Инсталира си ХР-то на лаптопа и за сега всичко е наред.
Цитат:
Първоначално публикувано от Xpu100
На мен за проблема със SATA драйвера ми даваше, че няма диск - решава се или като се намери имидж с драйвер, или като се добави драйвера с nLite например, а това съобщение ми даваше след като съм бутнал в биоса режима на SATA-та като IDE, инсталиртам XP-то и след това ако върна настройката в биоаса.
Благодаря за отговора колега! За щастие с колегата stenly успяхме бързо да оправим положението и всичко стана идеално! За което още веднъж му благодаря!
Правете си имийдж на С-тата и после нетърсете дискове мискове биоси незнам си кво глупости за 10 мин си връщам уина в първоначалното състояние при което е направен баккъпа. :)