Re: Superfetch ме разпиля
Изключвам го от services веднага след инсталация на Виста. Абсолютно безсмислен и ненуже (дори вреден) сървис.
втори живот живее вистата след изключване на този процес
Благодаря и на двамата, добре съм направил значи.
Само ме мъчи въпроса, кое така активира така забележимо дейността му. До преди два дена не съм забелязвал дори работата му.
Може би е имало моменти, когато е показвал активността си, но те са били нещо инцидентно и не са ми правили впечатление.
Не знам ...
Последното, което правих преди да ми направи впечатление е инсталирането на два RSS агрегатора или RSS reader-и да ги нарека, единия на някакви [Skinkers] близки до CNN [3-in-1 CNN Service: Desktop RSS Reader, Ticker and News Alerts], а другия FeedDemon 2.7.
Първия добър, но явно Skinkers не знаят, че съществува и кирилица на света, тъй като с други агрегатори спокойно чета RSS от Setcom да кажем, а с този не.
Втория е без значение тъй като не ми хареса, няма четене в реално време, а най малкия период е 30 минути, което не ми харесва. Не видях и настройка, но не съм се задълбочавал.
Другото е тестовете за конфигурирането на един RSS parser на нещо, което все още е локално, но не мисля, че то е оказало някакво влияние.
След изключване на Apache и MySql нищо не се променяше.
Процеса следи какво зареждаш в паметта уж най-често(според мен следи всичко и яко си нарежда приоритети) и непрекъснато маха и слага някакви неща там. Напълно излишен и безсмислен процес.
а с колко РАМ си? аз съм с 4Г и superfetch ми върши прекрасна работа ... outlook с огромна поща, RSS и т.н. стартира за 2-3 секунди
п.с. свободната РАМ е за да се ползва ... въобще нямам притеснения относно факта, че вистата ми заема около 2Г веднага след стартиране - напротив, радвам и се ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от recycled_bin
а с колко РАМ си? аз съм с 4Г и superfetch ми върши прекрасна работа ... outlook с огромна поща, RSS и т.н. стартира за 2-3 секунди
п.с. свободната РАМ е за да се ползва ... въобще нямам притеснения относно факта, че вистата ми заема около 2Г веднага след стартиране - напротив, радвам и се ;)
аз не съм сигурен дали виста може notepad да зареди за 2-3 секунди, ти говориш за огромна поща.
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
аз не съм сигурен дали виста може notepad да зареди за 2-3 секунди, ти говориш за огромна поща.
Шегаджия.
Две машини с напълно еднакъв браузер Firefox(версия и 20-тина Add-on-са).
Настолна машина с XP, Е6750(3,2GHz), 2GB RAM и 500GB 16MB SATA Hitachi го отваря за 3 секунди.Заета RAM 700MB.
Лаптоп с Vista, T5800(2GHz), 3GB RAM и 320GB 8MB SATA WD го отваря за 2.5 секунди. Заета RAM 1.8GB.
И Prefetch в XP и Superfetch във Vista са включени.
2GB е на този за когото говоря, но както написах по горе, не е притеснителна заетата RAM, тя и без superfetch [заетата] е между 900MB и 1GB.
Осезателното забаване идва от не от липсата на RAM, а от "четенето" на HDD.
Непрекъснато, като под "непрекъснато" има предвид буквално "непрекъснато", нямам предвид 10 минути, един час или два.
Оставих го цяла нощ и положението е едно и също.
Дайте да оставим Notepad на мира, при мен се отваря ... не знам, няма и секунда, не мога да го измеря.
Outlook не ползвам от години, не ми е нужен просто чак толкова корпоративно ориентиран органайзър, така че нямам впечатления от него.
@Malone
запознат съм с официалните изисквания на виста, но практиката показва (поне за мене), че 2Г е минимална граница за виста (ако си с х64 виста, по-добре сложи още 2Г и ще почувстваш сериозна разлика) ... твърде вероятно е superfetch да "страда" от липса на РАМ (при мене 2Г се заемат веднага след рестарт) и поради тази причина да пейджва постоянно на харда
принципно съм забелязвал голяма активност на харда, но тя със сигурност е от индексирането на windows search-a, който също ми е пуснат, тъй като ми е особено удобен и полезен ...