Folder Options ги няма .... Проблема е решен!!!
Такова чудо още не бях виждал. Не знам как моя тъст е успял да постигне този успех и най-вероятно отиваме на преинсталация (ако някой ме помоли да постигна долуописаното няма да мога да му помогна :jamaika )
Старичък компютър с WinXP SP2. Има интернет-свързаност - най-много се ползва Skype, електронна поща - почти никак. Ползвателите не биха тръгнали да цъкат по сайтове за възрастни и т.н. Тъст ми ми се оплака, че "нещо не можел да си разглежда снимките..." Като погледнах - файловата асоциация за JPG файловете беше към някакви майкрософтски глупости. Режих да поправя нещата и с интерес установих , че менюто "Folder Optins" се е изпарило от прозорците на експлоръра. В Control Panel също липсва аплета. И най-любопитното (за мен) - при опит за Start > Run > Regedit излиза съобщение че администратора e забранил ползването на Regedit ?! По същия начин не мога да пусна и Msconfig.
Системата се държи аналогично и в Safe Mode.
Пуснах един Dr.Web - не открива нищо съмнително.
Не открих подобен пробелм с търсачката и питам тук с надеждата някой да има идея какво се е случило и да предложи по-елегантен начин за решаване на проблема, защото вече ми се драйфа при идеята за преинсталации на компютри с прилежащия им софт. (как за 6 години домашния ми компютър е преинсталиран само веднъж и то - заради смяна на харда с по-голям, а хората преиснталират всяка седмица - не знам :cowboy: )
Благодаря предварително
Re:Folder Options ги няма ....
99% е вирус. drWEB напоследък ми се дъни на някой неща.
Предполагам си пуснал ComboFIX-a, от линка в забодената тема?
Преди малко сложих там и линк, към скенера на Kaspersky, пробвай с него, но в SafeMode.
не 99, а 100% е вирус - борил съм го няколко пъти
combofix го оправя (макар че първия път го претрепах ръчно, но е голяма играчка и няма сми да обяснявам)
Ако ме питаш мене формат на диска и преинсталиране на ОС 100% работи.
Safe mode=>Malware Bytes Antimallware=>Reset secpol to default(google it)
Вирус беше !!! Проблема е решен! :Drinks:
В Safe Mode пуснах първо ComboFix - нямаше резултат, след това скенера на Kaspersky при сканиране на паметта и процесите не откри нищо, не може да го чакам 2 часа и половина (както твърдеше) за да сканира c: и го спрях. Бях загубил надежда но накрая пуснах и Malwarebytes' Anti-Malware - и то безплатната trial версия, която за голяма радост откри 3 highjack записа в Registry-то, кото касаеха точно описания проблем и ги премахна сполучливо. Яд ме е, че съм балък и не си преписах дефинициите на това, което беше открито, за да го съобщя на форума и да го изследвам за собствено усъвършенстване.
Много благодаря на отзовалите се. Спасихте ме от (поне) един ден досадно преинсталиране. :yahoo:
Re:Folder Options ги няма .... Проблема е решен!!!
пропуснал си S&D от моята тема, предполагам тя щеше да ти реши проблема, но както и да е, и това е решение.