Такова чудо още не бях виждал. Не знам как моя тъст е успял да постигне този успех и най-вероятно отиваме на преинсталация (ако някой ме помоли да постигна долуописаното няма да мога да му помогна)
Старичък компютър с WinXP SP2. Има интернет-свързаност - най-много се ползва Skype, електронна поща - почти никак. Ползвателите не биха тръгнали да цъкат по сайтове за възрастни и т.н. Тъст ми ми се оплака, че "нещо не можел да си разглежда снимките..." Като погледнах - файловата асоциация за JPG файловете беше към някакви майкрософтски глупости. Режих да поправя нещата и с интерес установих , че менюто "Folder Optins" се е изпарило от прозорците на експлоръра. В Control Panel също липсва аплета. И най-любопитното (за мен) - при опит за Start > Run > Regedit излиза съобщение че администратора e забранил ползването на Regedit ?! По същия начин не мога да пусна и Msconfig.
Системата се държи аналогично и в Safe Mode.
Пуснах един Dr.Web - не открива нищо съмнително.
Не открих подобен пробелм с търсачката и питам тук с надеждата някой да има идея какво се е случило и да предложи по-елегантен начин за решаване на проблема, защото вече ми се драйфа при идеята за преинсталации на компютри с прилежащия им софт. (как за 6 години домашния ми компютър е преинсталиран само веднъж и то - заради смяна на харда с по-голям, а хората преиснталират всяка седмица - не знам)
Благодаря предварително