Моля някой да обясни подробно как се преинсталира Windows ще съм мното благодарен.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Преглед за печат
Моля някой да обясни подробно как се преинсталира Windows ще съм мното благодарен.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
@FearMe
странно, антивирусната ми дава, за линка, че бил Trojan!
на кратко по темата :
1 набавяш си диск със система ( примерно с XP )
2 набавяш си драйверите на дъното и видео картата.
3 спасяваш данните,преди инсталацията, върху някое CD, DVD, флашка и така на татък, изборът е голям...
4 поставяш диска в CD/DVD rom-а и рестартираш компютъра, ако биоса ти е настроен да потегля от CD/DVD rom-а, системата ще те подкани, да натиснеш на което и да е копче, за пускането на инсталацията.
5 ( най сложната част ) следваш инструкциите, избираш хард/парче, за инсталацията, форматираш го и така на татък...
6 Един път приключил инсталацията на системата, инсталираш драйверите, един по един.
7 слагаш една антивирусна, пускаш нета и си готов.
Мда в последствие трябва, да се инсталират кодеци, програми, крака, ръце и други израстъци...
Hо с това предполагам, вече си запознат, тъй че няма смисъл от обяснение.
P.S.
Не казвай само, че е трудно или невъзможно. :)
Уроци в Мрежата - много, ето някои от тях за WindowsXP:
На български, за Windows XP Home - За новаци: Инсталиране на Windows XP (заб. към fXOrange: Ето това е Windows XP Home :) )
С малко повече картинки, на английски, за Windows XP Professional - Install Windows XP Pro
И накрая - realtime клипче: Windows Xp Install
Много ви БЛАГОДАРЯ
Имам глупав проблем . В текстов документ - notepad ,не мога да пиша да пиша на кирилица,а всичко което е написано от преди излиза като йероглифи.
С другите програми ,напр.Word нямам проблеми, какво може да е ?
Ако преинсталирам WIN XP ,без форматиране , дали ще се оправи.
Понеже субтитрите на филмите са също в такъв формат, не мога да гледам и филми.
Може ли плейъра да прави проблема с текста, ползвам KMPlayer- той е с вградени кодеци.
Предварително благодаря за евентуални отговори !
този проблем идва от това, че не си, си прехвърлил windows-а, да ползва кирилица.
Отиваш в този сайт и четеш, тъкмо ще поменеш покойният инженер ( създателят на сайта)
Допреди няколко дни нямах проблем с кирилицата, явно нещо е станало сега ! А и защо само notepad не го разпознава
ти провери ли, дали настройките са ти така, както инженера, го обяснява в сайта си?
Реших проблема кардинално -възстанових системата от копие с Acronis
:offtopic:
:Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от getzov
Но проблемът остана неразрешен и удоволствието от придобитото знание по отстраняването му е пропуснато... :)