Моля някой да обясни подробно как се преинсталира Windows ще съм мното благодарен.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Моля някой да обясни подробно как се преинсталира Windows ще съм мното благодарен.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
@FearMe
странно, антивирусната ми дава, за линка, че бил Trojan!
на кратко по темата :
1 набавяш си диск със система ( примерно с XP )
2 набавяш си драйверите на дъното и видео картата.
3 спасяваш данните,преди инсталацията, върху някое CD, DVD, флашка и така на татък, изборът е голям...
4 поставяш диска в CD/DVD rom-а и рестартираш компютъра, ако биоса ти е настроен да потегля от CD/DVD rom-а, системата ще те подкани, да натиснеш на което и да е копче, за пускането на инсталацията.
5 ( най сложната част ) следваш инструкциите, избираш хард/парче, за инсталацията, форматираш го и така на татък...
6 Един път приключил инсталацията на системата, инсталираш драйверите, един по един.
7 слагаш една антивирусна, пускаш нета и си готов.
Мда в последствие трябва, да се инсталират кодеци, програми, крака, ръце и други израстъци...
Hо с това предполагам, вече си запознат, тъй че няма смисъл от обяснение.
P.S.
Не казвай само, че е трудно или невъзможно.
Уроци в Мрежата - много, ето някои от тях за WindowsXP:
На български, за Windows XP Home - За новаци: Инсталиране на Windows XP (заб. към fXOrange: Ето това е Windows XP Home )
С малко повече картинки, на английски, за Windows XP Professional - Install Windows XP Pro
И накрая - realtime клипче: Windows Xp Install
Имам глупав проблем . В текстов документ - notepad ,не мога да пиша да пиша на кирилица,а всичко което е написано от преди излиза като йероглифи.
С другите програми ,напр.Word нямам проблеми, какво може да е ?
Ако преинсталирам WIN XP ,без форматиране , дали ще се оправи.
Понеже субтитрите на филмите са също в такъв формат, не мога да гледам и филми.
Може ли плейъра да прави проблема с текста, ползвам KMPlayer- той е с вградени кодеци.
Предварително благодаря за евентуални отговори !
Допреди няколко дни нямах проблем с кирилицата, явно нещо е станало сега ! А и защо само notepad не го разпознава
ти провери ли, дали настройките са ти така, както инженера, го обяснява в сайта си?
Първоначално публикувано от getzov
Но проблемът остана неразрешен и удоволствието от придобитото знание по отстраняването му е пропуснато...