-
Partition problem
Здравейте. Получи се малко кофти ситуация с харда ми /Seagate Barakuda IV, 40Gb, 7200rpm/, та се чудя дали ще мога да мина без формат. Диска е разделен на два партишана 31Gb FAT32 /Win98/ и 8Gb NTFS /WinXP/. Решавам вчера аз да си инсталирам Linux за пореден път - в случая Red Hat 8.0. Пускам преди това Partition Magic 7.0 за да направя още два дяла от свободното място на партишана под FAT32 за Linux и какво да видя: "Init failed:Error 117. Partition's drive letter cannot be identified" и програмата се затваря. При стартирането на Partition Info излиза : "Disk Geometry error(s) were detected on this drive". За съжаление и Disk Druid не успя да ми помогне или поне аз не успях с него да направя два дяла от свободнто място на единия партишан. Все пак трябва да спомена, че въпросната грешка Partition Magic ми я дава от известно време, с тази разлика, че си бях оставил преди два дяла на харда - единия 3Gb и другия 0,5Gb и с Disk Druid ги правех FAT32 когато нямах Linux и еxt2 когато решавах да го инсталирам. При инсталацията на ХР преди 2 дена присъединих въпросните два дяла към NTFS дяла и сега не виждам начин как да си разделя харда.
Малко допълнение въобще fdisk не може да се стартира.Черен екран харда чете и толкова! Иначе няма загубена информация.
-
Partition problem
Probvai da napravish neshto s partition managera na Linux, moje na PMagika da e skapana fersiata..., makar 4e to4no s 7 rabotia...i si e dobre...
-
Partition problem
a probva li da si napravish disketkite ot Partition Magika i s tiah ot DOS da vidish dali nema da se seti da ti opravi bozite?
-
Partition problem
Под Linux не става, опитвах сумати пъти в рамките на разумния риск, т.е. да не загубя информацията от харда. Под DOS Partition Magic изкарва "Partition table Error #105 found" - и въобще отказва до оперира с диска. Partiton : BAD . Принципно избягвам да питам по форуми, но този път искам да избегна прехвърлянето на информацията,форматирането и последващите инсталации.
-
Partition problem
Spored online supporta na powerquest tova bilo prezastupvashti se partitioni i za tova PM otkazval da napravi neshto po vuprosa. Nai-dobre da pusnesh cmd i chkdsk c: /f i sled restarta da ti opravi partitionite. Inak spasenie nqma :)
-
Partition problem
nimah nervi da izcheta vsichki mnenia, no eto spored men naj-vajnoto:
V nikakyv sluchaj nepuskaj chkdisk ili scandisk, zashtoto shte ti precaka dannite (nemi se obiasniava zasho v momenta)
porovi se za razni programki za nachalno zarejdane (az imam edna ruska, koiato vyrshi chudesa). potyrsi v www.download.ru[:-jump2]
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Flex
Spored online supporta na powerquest tova bilo prezastupvashti se partitioni i za tova PM otkazval da napravi neshto po vuprosa. Nai-dobre da pusnesh cmd i chkdsk c: /f i sled restarta da ti opravi partitionite. Inak spasenie nqma :)
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
-
Partition problem
начално зареждане = boot manager ?!
и коя е тая руската, дето вършела чудеса? и за какво върши чудеса?!
прецакването на данните сигурно трябва да е преместването на спасената информация от повредените сектори? и как предлагаш да стане?
-
Partition problem
Dominion, вземи направи Backup на данните, пресъздай дяловете на ново и преформатирай...
За да нямаш проблеми в бъдеще!!!