Здравейте. Получи се малко кофти ситуация с харда ми /Seagate Barakuda IV, 40Gb, 7200rpm/, та се чудя дали ще мога да мина без формат. Диска е разделен на два партишана 31Gb FAT32 /Win98/ и 8Gb NTFS /WinXP/. Решавам вчера аз да си инсталирам Linux за пореден път - в случая Red Hat 8.0. Пускам преди това Partition Magic 7.0 за да направя още два дяла от свободното място на партишана под FAT32 за Linux и какво да видя: "Init failed:Error 117. Partition's drive letter cannot be identified" и програмата се затваря. При стартирането на Partition Info излиза : "Disk Geometry error(s) were detected on this drive". За съжаление и Disk Druid не успя да ми помогне или поне аз не успях с него да направя два дяла от свободнто място на единия партишан. Все пак трябва да спомена, че въпросната грешка Partition Magic ми я дава от известно време, с тази разлика, че си бях оставил преди два дяла на харда - единия 3Gb и другия 0,5Gb и с Disk Druid ги правех FAT32 когато нямах Linux и еxt2 когато решавах да го инсталирам. При инсталацията на ХР преди 2 дена присъединих въпросните два дяла към NTFS дяла и сега не виждам начин как да си разделя харда.
Малко допълнение въобще fdisk не може да се стартира.Черен екран харда чете и толкова! Иначе няма загубена информация.