Някои успял ли е да активира Windows 7 на лаптоп HP 4510s и как?!
Някои успял ли е да активира Windows 7 на лаптоп HP 4510s и как?!
Аз успях с едно тулче дето си го свалих от замундата.
https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=189539&hit=1
Прочети относто SLIC таблицата в марковите машини и пробвай
Версията на Win 7 има ли значение?! Ти коя си ползвал?
Мисля, че версията няма никакво значение.Аз също съм с него - Windows 7 Ultimate x64.
Карай с някой софтмод активатор, че HP-тата са малко чепати относно мод на биоса. Не че не се пачват и те ама.......
Пробвай с няколко активатора, давам пример с мен :
DELL D600 - от тествани 4-5 активатора сработи единствено на "Hazar 1.6.1d".
Би трябвало HPто да си има SLIC таблица в биоса.
Зависи за какво HP става въпрос , дали е със СЛИК 2.0, по-старите модели не са и чували за СЛИК-а
Все още официални биоси със СЛИК 2.1 няма за каквито и да е лаптопи или десктоп машини. Вчера Сони изкараха първите биос ъпдейти със слик 2.1 за някой модели на вайотата, иначе всички други пачнати биоси които пълзят из мрежата са си баш бая домашна изработка.
Като гледам характеристиките , това HP е новичко. Даже в сайта препоръчват 7ца. Така ,че като нищо ще е с 2.0.
Прав си , ама със Слик 2.0 не можеш да активираш уин7
със СЛИК 2.0 се активират : VISTA /SP1/SP2 , win2008
със СЛИК 2.1 се активират : VISTA /SP1/SP2 , win7 , win2008 , win2008 R2
А и наистина си прав , от мое недоглеждане не видях че е от по-новите машини където е вероятно да е със слик 2.0
[edit] По форумите усилено се говори как ще става ъпдейта на лаптопи със Виста към уин7 и как се обновява слик-а от 2.0 --> 2.1 .
В случая не говорим за пачнати биоси собственно производство а за официални ъпдейти на биосите от бренд компаниите.
Коментира се някаква хипотеза - например за лаптопи Асус със слик 2.0 , че когато искаш да обновиш вистата към уин7 на двд-то с ъпдейта за уин7 което пращат от компанията май ще има някакъв инструмент който обновява слик-а от 2.0 към 2.1. Но както казах това засега е предположение. В смисъл че се подменя само слик-а а не самия биос.
Здравейте,
да попитам някои инсталирал ли е windows 7 на HP530, въпросът ми е относно драйверите наличнили са!?
Е как така, аз тази седмица получих 15 Dell Optiplex 760 с SLIC 2.1 таблица в BIOS-a. Дойдоха си с Win 7 Pro Dell OEM CD-та и downgrade до XP (по наше искане). Ама SLIC си е 2.1, изрично проверих. И е вярно, че за 7 трябва версия 2.1, иначе OEM pre-activation не работи. Примерно същия диск с Win 7 Pro Dell OEM пробвах да го инсталирам на Dell Optiplex 745, който е принципно същият, само че SLIC му е 2.0 и по никой начин не иска да се активира, дори и с ръчно въвеждане на реален, истински сериен номер за 7 от стикер на новите машини.Първоначално публикувано от oddi
Налични са , потърси в сайта на HP. Ако пък случайно няма , същите за Виста ще работят 100%.Първоначално публикувано от cyberson
Прав си, не мога да следя кои брендове са извадили нови биоси, вече ги има масово.Първоначално публикувано от stfn
Относно сертификатите - някой сертификати на 2.1 работят със слик 2.0 - но не всички, в смисъл че можеш да активираш Виста със 2.1 сертификат, серийния номер трябва да е за Виста. Пфууу ама как го написах .
Тъй де, надявам се че ме разбра - можеш да инсталираш Виста на машини със слик 2.0 и да ползваш сертификат на 2.1
За HP530 - не знам дали има официален 2.1 биос, но има пачнат такъв и по тази логика си мисля, че няма да има никакъв проблем с уин7.