Re:Windows XP SP3 проглем
Опитах с live cd Tilix 2.1 но не ми дава че мога да чета от hdd информация
Опитай с Hiren's BootCD. Последната версия е 10.0. Има я за теглене тук и там. От версия 9.8 мисля насам имат Mini XP като опция в самото начало, при което ти зарежда мини live версия на XP, даже мисля със SP3. Та това нещо при мен вижда NTFS дялове, USB устройства, както и заржда мрежа (трябва да се стартира Network от десктопа първо). По този начин аз съм вадил информация от физически прецакан диск, който поради лоши сектори не може да зареди Windows.
Re:Windows XP SP3 проблем
последната версия на Хирен вече е 10.1
Цитат:
Първоначално публикувано от periel
http://philka.ru/forum/index.php?showtopic=23762 < от къде да изтегля това Ieshua's Live-CD 3.14
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Вярно, ето и два линка:
http://hotfile.com/dl/18271170/551c3...v10.1.rar.html
http://netload.in/dateiBGHgTA1nmA/Hi..._v10.1.rar.htm
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
с Hiren's BootCD ми показва че директорите или пътя до фаила не е валиден
обаче стана и хардуерен докато разкачвах хардиска по невнимание обърнах буксата на захранването на хардиска и компютъра изгасна остана да свети контролната лампа сега като вкюлча комютъра без хардиск работи като закача закача захранването на хардиска изгасва? Сигорно е нещо малко но незнам кое точно е? Как да поправя хардиска и да си извлеча информацията от HDD ако купя същия хардиск и сменя плочите дали ще си извлеча информацията?
Цитат:
Първоначално публикувано от black_knight
с Hiren's BootCD ми показва че директорите или пътя до фаила не е валиден
обаче стана и хардуерен докато разкачвах хардиска по невнимание обърнах буксата на захранването на хардиска и компютъра изгасна остана да свети контролната лампа сега като вкюлча комютъра без хардиск работи като закача закача захранването на хардиска изгасва? Сигорно е нещо малко но незнам кое точно е? Как да поправя хардиска и да си извлеча информацията от HDD ако купя същия хардиск и сменя плочите дали ще си извлеча информацията?
За всички директории и файлове ли ти показва пътя невалиден? Или само до тези, които ти трябват?
Значи, на същият Hiren BootCD като заредиш mini XP, има един куп програмки за възстановяване на изтрити файлове и дялове, пробвай с тях. Те всичките сканират, което отнема време, но може и да изскочи нещо. Като ти отвори Program Launcher, иди на Menu > Recovery
Що се отнася до хардуерният проблем - вероятно е да си повредил нещо по платката на диска и сега окъсява 5-те или 12-те волта, когато го закачиш и защитата на захранването сработва. Не мисля, че ще успееш да го пуснеш този диск повече.
Но както каза, ако намериш абсолютно същият модел, можеш да вземеш здравата електроника от него и да го подкараш, стига да не е повреден самият шпиндел на плочите. Ама при всички случаи ще опреш пак до по-горният проблем с невалидния път до файла.
И накрая, без да се засягаш, но щом си успял да обърнеш куплунга на захранването, моят съвет е да спреш до тук с опитите. Явно данните ти са достатъчно важни, та мислиш да купуваш друг диск. По-добре не си прецаквай повече шансовете, каквито и да са те, и се обърни към някой с повече опит. Мисля, гледах тук една друга тема с контакти на фирми и хора, които правят възстановяване на данни на професионално ниво.
Ако информацията ти е наистина важна, занеси го при професионалисти докато все още може да се възстанови!!!
На мен ми е чудно как си успял да обърнеш буксата все пак е доракоустойчива?
Ако разменя елекртониката с този модел http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=356/ Код на производителя: ST380215A на seagate barracuda 7200.7 st380011a ще тръгне ли хардиска seagate barracuda 7200.7