Резултати от 1 до 12 от общо 12

Неразрешим Проблем

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Неразрешим Проблем

Привет на всички съфорумци .Имам следният проблем и ще съм много благодарен ,ако някой от Вас ми помогне да го разреша.Преинсталирах Уиндоус ХП на компа ми и след това не ще да тръгне а ми изписва на екрана Disk boot failure,insert sistem disk and press enter .При подаване от Биоса на функция за четене от СД и вкарване на Уиндоус диск компа си тръгва и си работи без проблем.Помислих да не ми е скапан харда и си качих още един Уиндоус на вторият ми Хард диск но няма никаква промяна при стартиране с избрани настроики от Биоса да се чете от харда си ми изписва пак -Disk boot failure,insert sistem disk and press enter,а при подаване от Биоса на функция за четене от СД и вкарване на Уиндоус диск компа си тръгва като ме пита кой от двата Уиндоуса да зареди.

2.  

3. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Неразрешим Проблем

BIOS не разпознава HDD. Виж дале е така! В първото меню е май. Там срещу Firs или Primary Second SATA ID - трябва да ти пише модела на HDD - тата.

Виж на тази снимка как Primary Master и Secondary Master са HDD Samsung и Lite ON - това е оптичното устройство!

Твоите вероятно са SATA, но задължително трябва да присъстват в менюто.
    Опиши цялата конфигурация.
    Ако HDD тата липсват в BIOS търси проблема в окабеляването.
    Срещал съм на някой дъна ако не е зададен HDD да е първо стартиращо устройство не тръгва WIN.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

При мен има доста по различни неща и така :Primary ide Master [none] Primary ide Slave [none] Secondari ide Master[HL-DT-ST-DVD RAM] Secondari ide Slave[none] First Sata Master[Hitachi HDP72502] Second Sata Master[Excelstor Techno] тези последните са ми двата Харддиска отдолу има още един ред на който пише-HDD Smart monitoring [Disabled] Биоса ми е Phoenix-Award Bios CMOS поне така пише отгоре като го отворя.

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Точно така трябва да е. На различните дъна различно се инициализират затова предния ми пост беше объркващ - щото написах общо. Важното е, че дисковете се разпознават от BIOS. Търсете проблема в начина по който инсталирате Win и как настройвате първото стартиращо устройство! Модела на дъното???

Ако трябва да е правилно оптичното устройство тр. да отиде на Primary ide Master. А диска на който ще е OS да е First Sata Master

Когато имаш повече от един HDD се оказва допълнително точно от кой да стартира. Имам предвид когато настройваш първото стартиращо устройство да е HDD, там някъде има опцийка точно, кой да е първия. Нали се настройва по някакъв ред - сложи ги един след друг.

Smart monitoring го направи Enable!

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Значи писал съм че като подам да зарежда първо от харддиска не ми разпознава нищо иска ми диск и не тръгва,а когато задам СД да ми е първо и има диск инсталационен вътре ми зарежда пита ме кои уиндоус иска да качи защото поради мисълта че може да ми е отишъл единият диск качих два уиндоуса на двата различни и всичко си зарежда като хората.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

кога точно зарежда като хората не разбирам... след като има инсталационен диск в cd-to?

виж дали ги има файловете ntldr на всеки от хардовете (в root директорията)

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

А дали не е от това,че не е указан активният дял...

10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    А дали не е от това,че не е указан активният дял...
    какъв е тоя активен дял?!

@shpaci
    направи опит, просто да видиш, откачайки всичко, освен хард диска, може просто оптичното да създава някакви конфликти, при зареждане.

11. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Konan има предвид, че един от първичните дялове трябва да е посочен като активен за да знае BIOS от кой дял да стартира. Но това не се оказва допълнително защото новата инсталация си го прави автоматично.
    Според мен проблема е някъде в самата инсталация и настройката на стартиращите устройства!

12. Тук е от
    Feb 2010

Направи нещо просто - откачи единия хард и тогава експериментирай.
    Стартирай отново инсталацията, но не чиста. Когато те попита какво да прави му кажи "R" възстановяване. Тогава програмата намира Уиндоуса и те пита да се включи ли в него. Потвърждаваш с единица "1". При повече ОС там има и 2 и т.н.. Ако искаш можеш с Help-а да видиш командите, но твоята е: fix MBR /мастер боот рекордс/ -> enter и след това ->exit. компа се рестартира и би трябвало да стане. Това е по памет, менюто е интуитивно и сам ще се ориентираш.
    Апропо - нещо на виждам на картинката от БИОС-а другия хард .
    Свери си и датата - показва 16.08.2004, макар че ме смятам това да е причината.
    Пиши какво си направил. Успех!

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Значи проблема е решен -резет на Биоса и размяна на кабелите от дъното към двата диска .Незнам точно кое от двете помогна но сега вече всичко е наред.Огромни благодарности на Всички които споделиха своя опит и се опитаха да помогнат.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2005

Чакай малко. Не успях да ти разкажа за Hiren's Boot CD. С този диск можеш да форматираш всеки хард, и можеш да спасиш част от информацията. Всяка по-нова версия на Прозорци забранява достъпа до MBR. Съвет: Когато инсталираш нова версия на прозорци, забрани или изключи другия хард от BIOS и/или изобщо го забрани/изключи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе