Резултати от 1 до 15 от общо 15

Какъв Windows i Drivers да избера ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Какъв Windows i Drivers да избера ?

От скоро съм с нова машинка работеща с Windows 7.Но не съм доволен много от Windows 7.Искам да си сложа Windows Xp Sp3. Тъй като до сега на старата ми щайга ( PC ) си имах диска с Windows Xp Sp2 и на дискове си имах всички нужни драйвъри за pc-то.Нямах проблем с преинсталацията на ОС.На новият компютър ме мъчи въпроса - след като сложа Windows Xp Sp3 от къде да намеря нужните за мен драйвъри.А за другите драйвъри които ги имам на дискове, са много стари, от 2005 година.
    Ето и характеристика на новата ми машинка:
    CPU:AMD Phenom II X4 3.20 GHz
    RAM: 2+2GB 1666 Mhz
    HDD: 1 TB
    VGA:GeForce 9600GT 1 GB DDR 3

Ще Ви бъда благодарен да ми дадете някакви насоки.Или линк към вече съществуваща такава тема, защото аз търсих, но не намерих.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Какъв Windows i Drivers да избера ?

1. не си доволен, защото...?
    2. за да ползваш всичките си 4 гигабайта рам ще трябва да сложиш 64битов ХР. бррр...
    3. драйверите не са проблем, защото има и за мрежовата ти карта, и за звуковата, и за видеото (м/у др, първите 2 са на дъното, а ти не си написал какво е

едно нещо обаче не разбирам - задаваш въпрос в заглавието, а се оказва, че вече си взел решение
    защо тогава изобщо е темата!?

P.S. от осакатяването на подобна машина с ХР направо ме втриса (вируси, файъруоли, безумни ъпдейти, липса на DX10, колкото и да е маржинална за това видео, липса на сума ти визуални и реални благини...)

но решението си е твое, enjoy

4. Тук е от
    Jun 2010

За Уиндоус го избрах, но драйвърите са ми проблема.
    Защо несъм доволен от 7-мицата ли? Причините са много.Първо като дизайн не ми харесва.Второ немога да подкарам някои програми които на XP ми вървяха без проблем.Имам и проблем с това, че когато в Старт менюто имам пуснато да кажем Winamp и е смалено долу нали, и като вляза в дадена игра ( в която и да е винаги имам този проблем ) и играта ми се смаля и то в Старт менюто и забива там, трябва да изключа всичко, че да мога да играя.Друг проблем е, че немога да намеря това което ми трябва, голям зор беше да намеря Run и Command Window.
    За това, че ще мога да използвам само 3 ГБ РАМ с Xp знам.Незнам защо искам да "осакатя" машината ми, но предпочитам Xp.Забравих да спомена, че и иконките на декстопа не мога да ги местя където си искам из екрана, задължително е те да са плътно една до друга .. това май не е проблем от самия Уиндоус до колкото знам от приятели.

П.С. - Най-много ме дразни това, че не ми тръгват някои мои любими игри като Mu Online, а на Diablo II графиката е някъква много объркана, оправих го, върви ми нормално, но когато смаля играта в старт лентата и като вляза, айде, заминала ми графиката - пак излизат някакви лилави петна ..

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Като всяко ново нещо трябва да се свиква с него. Програмките за да вървят ти трябват последните версии!
    Игри -пробвал съм Futbol Manager 2001, която не тръгваше под 7. Съответно в Compatibility режим на Win7 към XP тръгна без проблем. Предполагам не си пробвал!?
    Дизайна - хм - има толкова много теми. Може да го промениш както си искаш!
    Относно Run и т.н - че толкова лесно е направено - просто пишеш, каквото ти трябва, в първото каре долу.
    Всичко друго, което си описал не е проблем на OS!

По въпросите за драйверите - влизаш си в сайта на производителя и си сваляш всичко. По-лесно от това......

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Аз пък съм тъп и си ползвам XP-то.
    Това което ми трябва засега го има и скоро не мисля да минавам на 64бита или на нещо повече от XP
    "Въпрос на вкус ............................."

Win7 лично ме дразни с тромавите си настройки, но само с това
    компа засега го ползвам само за забавление и май ще го продавам.

7. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Като всяко ново нещо трябва да се свиква с него. Програмките за да вървят ти трябват последните версии!
    Игри -пробвал съм Futbol Manager 2001, която не тръгваше под 7. Съответно в Compatibility режим на Win7 към XP тръгна без проблем. Предполагам не си пробвал!?
    Дизайна - хм - има толкова много теми. Може да го промениш както си искаш!
    Относно Run и т.н - че толкова лесно е направено - просто пишеш, каквото ти трябва, в първото каре долу.
    Всичко друго, което си описал не е проблем на OS!

По въпросите за драйверите - влизаш си в сайта на производителя и си сваляш всичко. По-лесно от това......
    Какъв сайт?Производителят на отделните части на компа ми?
    Пробвал съм да ги подкарам със съвместимост Xp Sp2 и Xp Sp3 и за някои програми въобще не ми тръгват - каквото и да правя не тръгват.Еми ако някои програми нямат нови версии .. .Например от колко време немога да намеря Skype Launcher работещ за "Windows 7 , Skype 3.8 ( новият скайп версия 4.0 и нагоре е ужасен.. ) ".Програмите които намирам, и като ги стартирам, отваря ми прозореца на вече логнатия скайп, а не за ново логване ..

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"някои"... кажи ги кои са тези "някои", защото аз примерно ползвам 7-цата още от ранна бета, при това 64битовата, и единственото нещо, което не ми е тръгвало, са старите 16-битови приложения

и винаги, когато някой ми е казвал "нещо не ми тръгва", се оказва, че проблемът не бил в windows-a

м/у др., местенето на иконите е от auto arrange, което го има и в ХР

10. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    м/у др., местенето на иконите е от auto arrange, което го има и в ХР
    А от къде мога да го оправя да ми се местят за Windows 7 ?
    На 32-битова ОС съм.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

десен клик -> view -> auto arrange icons да няма отметка

12. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Сега. Точно за това попитах за Скайп. Skype Launcher е доста бъгаво приложение и съм хващал зарази по него. Новия Skype 4 си има поддръжка за мултискайп без никакви допълнителни програми- работи перфектно. Е, пак трябва да се свикне с новото. И на мен ми беше неудобен докато свикна!

Как се прави за Skype 4:
    "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /SECONDARY
    Създава се пряк път на Скайп. След това - Properties>Shrtcut>в менюто Target се добавя параметър /SECONDARY. това е!

При 64bit Win
    "C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /SECONDARY
    "C:\Program Files (x86)\Skype\Phone"
    Комбинирай Avast с Malwarebytes anti-malware. Хваща пропуските на Avast, понеже няма malware модул!

13. Тук е от
    Jun 2010

десен клик -> view -> auto arrange icons да няма отметка
    Мерси.А за другият проблем ще можеш ли да ми помогнеш ? За това, че за да играя да не е нужно да затварям всичко друго.
    Цитат Първоначално публикувано от sjkjmjnj
    П.С. - Най-много ме дразни това, че не ми тръгват някои мои любими игри като Mu Online, а на Diablo II графиката е някъква много объркана, оправих го, върви ми нормално, но когато смаля играта в старт лентата и като вляза, айде, заминала ми графиката - пак излизат някакви лилави петна ..
    Всъщност става дума за това, че като вляза в някоя игра и ако имам друго приложение смалено в старт лентата играта автоматично се смаля и тя там..Това остана единственият ми проблем за сега, а за Skype ще пробвам новата версия на Стегнат вид.Променихте ми мнението за Windows 7

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

е къде другаде да се смалява?

старт лента = taskbar?

за дебилото търси проблема при себе си, безпроблемно си върви
    (огледай се за драйвер за видеото, този ли ползваш: http://www.nvidia.com/object/win7-wi...ql-driver.html ? )

P.S. аааааа, да не би да имаш предвид, че не тръгва на цял екран?!

16. Тук е от
    Jun 2010

[/quote]
    е къде другаде да се смалява?

старт лента = taskbar?

за дебилото търси проблема при себе си, безпроблемно си върви
    (огледай се за драйвер за видеото, този ли ползваш: http://www.nvidia.com/object/win7-wi...ql-driver.html ? )

P.S. аааааа, да не би да имаш предвид, че не тръгва на цял екран?!
    Не.Незнам как да ти го обесня.Значи като вляза в някоя игра, и ако имам други отворени приложения (Пример:пуснал съм си Winamp и слушам музика) и като вляза в играта, тя автоматично си отива в Старт лентата, все едно съм натиснал Windows бутона, който е между CTRL и ALT.И като се смали там, после няма как да се влезе в самата игра, само си стои там .. пробвах с ALT+TAB но не става, трябва задължително да изключа Winamp-a и да нямам други стартирали приложения,за да мога да се върна обратно в играта.Това е много гадно..

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

на всяка игра ли става това или само на една конкретна?
    пробвал ли си и на друга?

за начало виж десен клик върху иконата на играта -> shortcut -> в долната половина има падащо меню за Run -> избери normal window

18. Тук е от
    Jun 2010

на всяка игра ли става това или само на една конкретна?
    пробвал ли си и на друга?

за начало виж десен клик върху иконата на играта -> shortcut -> в долната половина има падащо меню за Run -> избери normal window
    Да, на всички игри ми е така, това което си ми казал да направя, то си е на Normal window

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Какъв климатик да избера
    От vicdj във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 07-10-13, 23:38
  2. Какъв Телевизор да избера :)
    От Leonidov във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 24-02-12, 17:22
  3. Какъв LED ТВ да избера
    От pipe82 във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 10-11-11, 13:28
  4. Какъв кабел да избера
    От TopBG във форум Технологии
    Отговори: 1
    Последно: 06-10-04, 12:17
  5. Какъв хард да си избера?
    От TaSkoHolicS във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 18-09-03, 22:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе