Kak da si opisha DNS server-a i izobshto ot DNS servera li se nastrojva?! Naprimer ako iskam user, kojto se logva kym server-a mi da ima IP adres ot vida na dialup46.setcom.bg kak moga da go opisha? Polzvam NT 4.0, win2k AS.
DHCP ti DNS li si trugnal da pravish... iskash da si sukratish jivota s 10g. []
Naj prosto kazano tjabva da si Master-DNS za domain-a Alpha.com za da definirash subdomaini.
Tova se definira v InterNIC, ili njakoj ot firmite koito predlagat registracija na domaini... Ottuk natatur sledvash stupka po stupka HELP-a na DNS-Servera na Microsoft, kak se definira cjalata taja rabota...
Po-prostija variant, v nechij DNS... da si definirash tvoja DOMAIN i vsiskite IP-ta koito imash kato subdomaini...
PS. Ako go pravish tova ne go pravi na NT4.. na men taka mi zabivashe poslednija DNS po NT4 che ti e bedna fantazijata (a dip che ne beshe istinski, a samo keshirash-DNS)
На въпрос от общ характер, общ отговор... като зададеш по-конретен въпрос "може" и да получиш конкретен отговор. Да не говорим че трябва, да се изпишат поне 2 страници за нещо което го има много ясно написано в help-а.
На мен ми се вижда смешно някой да пита как да си конфигурира DNS Server във форум и то точно по тоя начин зададен въпроса... Според мен DHCP не трябва да се занимаваш с такива неща... Поне засега...
Lord Neo mislq, che nqkoi hora specialno sa napisali knigi za DNS&BIND . Loshoto e che nikoj do sega ne e prevel kniga specialno za DNS server, a v knigite na microsoft press e tolkova dobre opisano, che po-dobre da ne go chetesh izobshto. Opisan mi e DNS server-a i si raboti. Interesuva me kato vlqza v IRC da mi dava dialup48.setcom.bg a ne 192.168.100.48 /vsichko e v local network/.