-
NTFS vs FAT32
Neka da napravq nqkoi korekcii na dadenite dosega mneniq:
1. NTFS naistina v nqkoi otnosheniq e po-burz, v drugi po-baven, no kato cqlo po-baven, no nesravnim po stabilnost.
2. razli4nite dqlove mogat da se konvertirat NTFS<->FAT32, kato da se obedinqvat, razdelqt... bez zagba na danni. potursi v techno-link Partition Magic 8 i seistvai SAMO s boot disketite mu. Predi nqkoq operaciq proveri dqla za greshki.
3. FAT32 ne se 4ete ot vsi4ko nad 3.11. 95 i 95OSR1 ba4kat samo na fat16, ot 95OSR2 nagore ima fat32
4. programite koito pozvolqvat na 9x da 4ete/pishe po NTFS purvo 4e pove4eto ne rabotqt s NTFS-a na XP, vtoro 4e sa dosta nestabilni i ako se opitash da pishesh na NTFS dql... riskuvash.
5. NTFS-ite sa razli4na versiq. Izraz ot roda NTFS go 4etat NT/2000/XP(/.NET/Longhorn) e veren samo za ednata posoka :)
-
NTFS vs FAT32
Няколко допълнения в полза на NTFS - качества, които FAT не притежава.
NTFS позволява:
1. Дефиниране на права за достъп (security);
2. Криптиране на информацията;
3. Дефиниране на квоти за потребление на място;
4. Компресиране на файл, директория, дисков дял;
5. Създаване на "hard links" (като при unix);
6. Създаване на "dynamic disks";
7. Прикачване ("mount") на дялове в директории;
За WinXP ти трябват поне 128MB RAM.
Конвертирането NTFS=>FAT понякога води до проблеми.
-
NTFS vs FAT32
Zabraviate da utochnite za resize-vaneto - NE STAVA da si obedinish win diala s drug, ili pone ne vinagi
NTFS e MNOGO po-dobar !
No malko po-baven :)
I vse pak - mesteneto na failove stava po lesno pod NTFS - v povecheto sluchai dori ne mestish realno faila (mai e taka - ne sam spec no sam instaliral i mahal i bil dosta pati i pod dvete)
-
NTFS vs FAT32
И под FAT "местенето" на файл става като се сменя само адреса на фаила в File Allocation Table, без да се чете и записва цялата информация, съхранена в самия файл. Това важи и за NTFS. Ако прехвърляш от един дял на друг, тогава на практика местенето = копиране + триене на оригинала.
-
NTFS vs FAT32
OKI probvah - prav si - oma NTFS-NTFS stana hm... MNOGO po barzo - tva ne znam sto e?
-
NTFS vs FAT32
Защото NTFS е така устроена, че работи само с "необходимата" част от Master FIle Table.
При FAT цялата File Allocation Table се зарежда в паметта.
По тази причина при големи дискове FAT става по-бавната файлова система в сравнение с NTFS.
Сега ясно ли е вече защо при едни тестове NTFS е по-бърза, а при други - не? ;-))
-
NTFS vs FAT32
A be ako triabva niakvo mnenie - NTFS si sloji i zabravi - obache ako iskash da vlizash v diska i s drugo osven XP/2000 - FAT32.
A na golemi diskove FAT stava bavna i stoto sectorite sa po... mi ne znam moje i 16K, a na NTFS-a mojesh vinagi da gi darjish na 1024B, primerno ...
-
NTFS vs FAT32
Abe niakoi moje li da mi kaje kvo e Allocation Size (kato dadesh Format te pita, na NTFS sum) i dali ima znachenie. Kakuf size da izbera ili zavisi ot diska?
-
NTFS vs FAT32
1024 e dobre :)
512 e malko i drobi failovete mnogo - saotvetno poveche tarsene..