Проблем с гледането на клипове от vbox7, youtube и при някой филми
Здравейте, имам проблем с гледането на клипове от vbox7, youtube и при някой филми, значи като пусна на голям екран от vbox7, youtube, или някой филм, от двете страни на екрана, има три пръста черен екран т.е. не ми дава на цял екран картината и това е доста неприятно, къде е проблема, защо се получава така и съответно как да го оправя? Мислих да не е от плеърите, смених доста, но за съжаление без резултат. Моля ви помогнете ми. P.S. Забравих да спомена, мисля че е важно, с лаптоп съм acer aspire 5551 с windows 7 ultimate 32 bit на български език.
Re:Проблем с гледането на клипове от vbox7, youtube и при някой филми
филмът е на 4:3, а ти имаш 16:9 дисплей
ако ги няма лентите отстрани, образът ще бъде деформиран, така че не разбирам кое точно е неприятното ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
филмът е на 4:3, а ти имаш 16:9 дисплей
ако ги няма лентите отстрани, образът ще бъде деформиран, така че не разбирам кое точно е неприятното ;)
Ами това че има черни черти, отстрани и по този начин образа е по малък, това е неприятното, а при стария стационарен компютър това го нямаше, той беше с Windows XP, добре де, аз не мога да разбера, това какво означава че и при вас като гледате клипове на цял екран от Vbox7 има черни черти отстрани и при някой филми, така ли?
1 Прикачен файл(ове)
Както ти е отговорил FearMe, няма никакъв проблем. Просто видеото, което искаш да гледаш е във съотношение 4:3, а екрана на ноутбука ти е със съотношение 16:9. Нормално е да се получават такива черни черти отстрани. Както можеш да видиш от прикачената картинка.
За да виждаш 4:3 видео на 16:9 екран без черни черти или трябва да разпънеш изображението (губят се пропорциите и хората изглеждат странно дебели), или трябва да приближиш (но така се губи голяма част от изображението отгоре и отдолу). Повярвай ми, и двата варианта няма да ти харесат.
П. с.: Сега остава някой да пита и какъв му е проблема, защото има черни черти отдолу и отгоре на филма. angel
Цитат:
Първоначално публикувано от Little_Alien
Както ти е отговорил FearMe, няма никакъв проблем. Просто видеото, което искаш да гледаш е във съотношение 4:3, а екрана на ноутбука ти е със съотношение 16:9. Нормално е да се получават такива черни черти отстрани. Както можеш да видиш от прикачената картинка.
За да виждаш 4:3 видео на 16:9 екран без черни черти или трябва да разпънеш изображението (губят се пропорциите и хората изглеждат странно дебели), или трябва да приближиш (но така се губи голяма част от изображението отгоре и отдолу). Повярвай ми, и двата варианта няма да ти харесат.
П. с.: Сега остава някой да пита и какъв му е проблема, защото има черни черти отдолу и отгоре на филма. angel
Добре, но не получих отговор на двата въпроса който зададох по горе, а именно, защо при стария ми стационарен компютър този проблем го нямаше и клиповете от Vbox7 и филмите си вървяха нормално без такива черти а с лаптопа не става, да не би в монитора да е проблема, защото стария ми компютър беше квадратен а лаптопа е правоъгълен, да не би да е от това или не? И другия въпрос, и при вас ли се получават такива черни черти с клиповете от Vbox7 и при някой филми?
ти наско,на колко си години?
питам,за да можем да ти отговорим адекватно и да разбереш...
погледни картинката, която ти е дал @Little_Alien , в нея е обяснено всичко много просто, по просто от това няма.
На кратко на стационарния ти екранът му е 4:3 ,като пуснеш значи клипче 4:3 картината се разполага нормално на екрана, без никакви линии, обратното на лаптопа ти, където екранът му е 16:9 и когато се пусне клипчето се получават такива черти, ако самите черти се премахнат картината ще се разпъне и детайлите в нея ще бъдат несъразмерни.
Ясно, добре, благодаря на всички.