ako moje niakoi da mi obiasni kak da si konfiguriram Windowsa(XP)
ta da moje i niakoi ot mrejata da vliza v internet prez moja comp.
[:D][B)][][][B)][:0][:X][^][!][8][}][:D][8D][][][xx(][V][?][|)][8)][)][:I]
ako moje niakoi da mi obiasni kak da si konfiguriram Windowsa(XP)
ta da moje i niakoi ot mrejata da vliza v internet prez moja comp.
[:D][B)][][][B)][:0][:X][^][!][8][}][:D][8D][][][xx(][V][?][|)][8)][)][:I]
Nari4a se "internet connection sharing" i se namira v advanced na dialup vrazkata s koiato nabirash.
Ako stava vapros razbira se za dialup internet.
Ako polzvash Winroute, ne zabraviai da izkliu4ish firewalla na vrazkata, ot koiato pravish NAT!
Ina4e niama da imash internet kam drugata mreja, nezavisimo, 4e ot kam Winroute, she e razresheno tova.
Какво трябва да се настрои с WinRoute за да могат само определени потребители от локалната мрежа
да имат достъп до интернет, а не всички, т.е. искам на някои user-и да се забрани достъпа до i-net
mojesh da filtrirash userite po IP adresi. a inache mojesh da kachish nqkoe proxy i da mu slojish user i parola (winroute ne si spomnqm dali imashe takiwa opcii)
С Winrout просто трябва на настроиш Packet filter-a както трябва и няма да има грешки.
Кажете още нещо по темата, за уинрута и за тва как да определя кои юзъри да имат интернет и кои не, като интернета е през моя компютър идва
d-rROSS, tova sys Internet Connection Sharing sym go pravil i na LAN-a ama samo kogato ediniq komp e s 2 LAN karti (wyznikva problema che tozi kym kogoto shervam Interneta na vijda mrejata zashtoto za nego trqbva da ne napravi nova. Che vyprosa mi e moje li da se napravi bez na ediniq komp da ima 2 LAN karti ??? Kakto s WINROUTE.
Ми значи как искаш да шернеш една ЛАН карта която е към вътрешна мрежа и тая мрежа няма интернет и трябва до го получи?!?
Как да я шернеш сама на себе си!??!?!!?!!
От къде получаваш нета тогава?
Нали искаш да го пратиш към вътрешната мрежа от някъде?
Е..еее., тогава го получаваш или по dialup, или по втора LAN карта или по VPN...
Или ако ти идва от кабелен модем на USB, връзката към него си има опцията за share.
Тези връзки си имат функцията share...това е NAT...
След Windows Nt4, всички Windows го имат вградено, не ти требе Winroute...
И за коя мрежа не вижда втория комп? Първата мрежа ли? Естественно че я вижда по TCP, но не и по NETBIOS, защото нямаш Wins.
Това виждане не ти е нужно! Просто има ли TCP протокол, share на картата с интернета да е включено, и routing, няма причина да няма интернет на втория ти NIC.
Пък това вижда ли се или не компа по NETBIOS...зарежи го, не е важно.
Пусни пинг от единя към другия, ако е включено route, ще има reply.
Ako i dvata kompa sa v 1 LAN i ediniq ima i-net moze da stane s gateway server (pone pri nashta mreja taka dejstvat - mislq che se kazva Wingate) ediniq prosto si nasrojva Gateway- da mu bade tozi, kojto sherva ... i stava