Внимавайте какво теглите от Windows Update
Изтеглих си преди няколко дни драйвер за NFORCE дъно... и днес НЯМАМ CD-ROM, както и други важни неща!!!
Е какво да кажа по адрес на M$.
ema MS ne sa winowni. Wij na Intel wsichko si raboti.
Towa, che ne wseki moje da pishe driveri (ili probarzwa s puskaneto na beti), e qsno.
Chakaj be tova na MS site trjabva da WHQL sertificirano!!! Otkude nakude.
наистина много внимавайте с драйверите от windows update - и аз веднъж нещо прецаках с един - не беше чак толкова лошо де ама... [:D]
Abe i az si teglq WHQL draiveri ot saita na nVIDIA(30.82 i 40.72) i kato pochne instalaciqta mi kazva che ne sa!!!
ama... te sa WHQL certificirani w smisal che nqma da dadat sin ekran, nqmat leaks, otgovarqt na specifikaciite za hibernate, stand-by, reagirat prawilno na razni notifications i t.n.
plusa na certified drivers e, che mogat da se instalirat pod user context naprimer.
MS nqma da sednat da pishat driverite na nvidia...
spored men e neprawilno da winite MS w tozi sluchai.
kakto za VIA 4in1 ne winite MS, syshtoto e za nforce. horata sa se opitali da dokarat nqkakaw quality standart s WHQL certification-a prosto.
edin programist kato e certificiran znachi li che ZADALJITELNO e po-dobar ot necertificiraniq.
Същото ми се се случвало и на мен с драйвери за вградена AC97 sound карта на VIA. Звука с драйверите от windows update сайта стана нетърпим и прескачаше непрекъснато. Като сложих нормалните драйвери се оправи.
Pentagod... това което става е почти равносилно на син екран, няма CD, няма звук... PC-то се влачи.
Сега ако се бях поразбазикал и до синьо мазало щях да стигна рано или късно.
Аз едно не мога да осмисля как с нито една версия драйвери досега!? а аз ги сменям веднага щом излязат нови с LivеUpdate-a на MSI не съм имал проблеми!? Какви са тия драйвери !? Те не може да са за моето дъно.
Сега си спомням, че подобни проблеми съм имал и с Creative Live!
И за WHQL не си прав има едно много важно условие.. драйверите трябва да работят!!!
----------------------
това за програмистите [:)] ако беше казал "специалист" щях да се съглася с теб... но като гледам каква е сертификационната програма за Delphi прогрaмисти кавам "ДА" [:)]
da prav si, no..
primerno na chaintech KT133 dano originalnite XP driveri rabotqt, a Via 4in1 naj-novi zabiwat. dae windowsa nemoje da se pusne.
na drugo dano (gigabyte kt133, 1god po-staro) naj-novite via4in1 rabotqt chudesno.
sega tuka problema s driveri li e ili sas dano.
pri intel primerno ne mi se e sluchvalo podobno neshto. driverite rabotqt nawsqkade. dori na acorp ne syzdawat problemi.
moje bi imat nqkakwa wina i firmite, koito pishat driveri. t.e. tam tragwa problema.
imal sam takaw problem - Yamaha 724, sloja li Intel draiverite, sled keoto slagam driverite na yamaha i ostavam bez secondary IDE channel.
tova mi se struwa konflikt mejdu 2 drivera koj da winime za tova.
moje i pri tebe da se sluchva taka - nqkakwa kombinaciq driveri da prawi problem
Това е Nforce бе човек [:)] само едно дъно !!! Няма друг хардуер.
(За VIA чипсети не коментирам, те са ми в черния списък...)
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by DeathKnight
Изтеглих си преди няколко дни драйвер за NFORCE дъно... и днес НЯМАМ CD-ROM, както и други важни неща!!!
Е какво да кажа по адрес на M$.
това което си изтеглил не са драйвери да чепсета ти...просто са стандартни драйвери..Microsoft не са пускали такива драйвери, за да ги теглиш, а липсата на CD та става с нормалните IDE драйвери - и обикновено става длед като НЕ преинсталираш Windows - което е задължително при слагане на nForce....
Аз това никога не го пускам. Не мога да го разбера за какво ми е го спирам като иска да се тегли. Незнам дали е превилно или не ама ...
абсолю съм съгласен
за препоръчване е да си сваляте драйвери от производителя:
Личните ми главоболия бяха с дрйвер за видеото на нотебука ми. Така ми се омаза от този на WindowsUpdate а беше уж по нов. И дори сега когато съм с най-новите от производителя ми излиза че на windowsupdate e по нов а това със сигурност не е така. Разликата е почти година.[:)]