Re:Windows XP startup sound
Здравей!
Въпросните звуци са тук:
C:\WINDOWS\Media>dir
Directory of C:\WINDOWS\Media
26.06.2007 11:25 179 704 Windows XP Logoff Sound.wav
26.06.2007 11:25 190 208 Windows XP Logon Sound.wav
26.06.2007 11:25 282 608 Windows XP Shutdown.wav
26.06.2007 11:25 424 644 Windows XP Startup.wav
Ако ги няма при теб, то ти ги качих тук: http://dox.bg/files/dw?a=d35d12245a - смъкни архива, дезархивирай го, като файловете ги сложи в C:\WINDOWS\Media
Благодаря много, но тези файлове ги имам, още одеве проверих. И четирите са си в папката. :) Това със звука не е от днес, първоначално при стартиране на windows-a звукът започна да се чува все по-късно, като това продължи около месец и преди няколко дни забелязах, че съвсем го няма.
На посоченото от теб място трябва да направиш следната настройка:
1. От падащото меню под надписа "SOUND SCHEME" да избереш "WINDOWS DEFAULT".
2. Като ти зададе въпроса дали искаш да запишеш сегашната схема да избереш "NO"
3. Да кликнеш подред бутоните "APPLY" и после "OK".
Така описаната процедура, ще върне настройките за звуците, както си ги слага Windows при инсталация - т.е. по подразбиране.
(В прозореца под надписа "PROGRAM EVENT" са описани събитията, при които се пуска звуков файл. Ако имаш иконка на тонколонка/говорителче пред събитието, то трябва да бъде озвучено със звука описан в падащото меню по-надолу - под надписа SOUNDS".)
Друга причина да нямаш някои звуци е да ти липсват само някои звукови файлове на избраните звуци (,но мисля, че щеше да има съобщение за грешка при настъпване на събитието)
Аз още отпреди бях избрала Windows default. Сега отново го направих както ти каза и пак никакъв звук няма :081: Не ми е толкова фатално, ще си карам така явно. Благодаря за съветите.