Izpolzvam win2000 server i pravq localna mreja ot 10 comp-a. Imam 2 mrejovi karti kato na lan1 mi idva cabela ot dostavchika, a na lan2 mi e kabela za localnata mreja. ISP-to mi dava internet chrez VPN po lan1. Iskam da izpolzvam vgradeniq router na windows-a i da prysna vryzkata. Rutiram paketite, kato ot local comp. pingvam ISP-to si i gateway-a /local server/ no ne moga da se opravq s vpn-a. Kakvo da napravq, che da pusna net-a. 10x
ne e v tova problema. az go pravq s winroute no ne moga da go napravq s nat-a na windows-a. mnogo typa rabota no si stryva chovek da nablegne na tova. interesen sluchaj e.
ami ako probva6 w network... conections da si markira6 dvata lan-a i da im dade6 bridging ili ne6to takowa ... ima6e mislq 4e towa 6te oprawi problema... Uspeh!
DHCP, аз имам нет точно по този начин. И двете PC-та са с WinXP Pro, но не би трябвало да има голяма разлика. Работата става като share-неш външната мрежа ( от която идва нет-а ). На PC-тата от вътрешната мрежа се наглася default gateway твоето вътремрежово IP, например 192.168.0.1 . Така определено трябва да стане. Не е необходим никакъв допълнителен софт, нито пък трябва да слагаш прокси. Всичко върви перфектно
klamer: az polzvam win2k AS clientite kakvo polzvat si e tqhna rabota. wireman nqma kak da resha problema sys sharing, zashtoto imam 2 vpn-a i user-a trqbva da se rutira, za da vijda vynshnata mreja.
Нищо не мога да разбера какво се опитваш да правиш(дай конкретен пример)!? Реално рутиране без IP-та истински не става! Nat-рутиране става с ISA, sharing-a върши работа само донякъде...
Ти какво Webserver във вътрешната мрежа ли искаш да пуснеш и да се вижда от вън!? Може но-нали това е NAT и Port Mapping.. за това с ISA e най-добре.
DeathKnight imam 2 mrejovi karti kato ednata mi e kym ISP-to a drygata mi e za localnet. Vryzkata s internet q pravq s VPN. IP-to na ISP-to mi e 192.168.236.1 /na moqta karta e 192.168.236.100/ IP-to koeto mi idva ot VPN-a e 10.100.12.5, a localnite mi ip-ta sa 192.168.100.x. Iskam vsichki user-i ot 192.168.100.x da mogat da vijdat 192.168.236.x i da polzvat net ot VPN-a. No trqbva localniq trafik da ne minava prez VPN-a zashtoto imam shaping. Sega tova go pravq s winroute obache toj se dyni jestoko. Nastrojkite mi na winroute-a sa NAT na VPN-a i NAT na 192.168.236.100. Ne sym polzval ISA server. Moje li da napravq tova neshto s nego? Moga li da go napravq s Routing and Remote Access?
Малееее... баси мешавицата, със ISA според мен можеш да го направиш и това е най-лесния начин (предвид че може и само да си тръгне), по същия начин както с Winroute Обаче стабилно. Но според мен не това е начина за твоя случай... (как може да нямаш нито едно реално IP [] Намери си някой който е много наясно с routing да ти състави таблицата както си трябва (моите познания в тази област са чисто теоритични, не искам да те насочвам погрешно) ... и после през Routing & Remote Access.