Отговор: error code 0x80070002
естествено .. преинсталираш бозата и си готов :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Да сеньор, ...естествено но....там е работата че ...май не си разбрал написаното от мен или пък може би аз не съм в час??
Да попитам, има ли разлика в това да инсталираш и преинсталираш нещо?
Благодаря все пак!
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Да сеньор, ...естествено но....там е работата че ...май не си разбрал написаното от мен или пък може би аз не съм в час??
Да попитам, има ли разлика в това да инсталираш и преинсталираш нещо?
Благодаря все пак!
под "бозата" имах предвид уиндоуса :)
(copy/paste)
"Причина
Този проблем възниква, когато някои файлове в актуализацията липсват, макар че актуализацията е изтеглена и извлечена успешно."
Fix Windows Update corruption errors such as 0x80070002 and 0x80070057
Грешка "0x80070002" или "0x80070003" на Windows Update
Пробвай първо втория линк, че е по-мързелив (има "FixIt)")
Благодаря ви че се опитахте да помогнете но за мое съжаление , не става и не става :(
Както съм споменал пробвал съм всички препоръки за помощ включително и тези на колегата модератор ,които се намират на страниците на помощният център. Има помощ и на Български език което ми помага донякъде, тъй-като не знам езици и си служа главно с преводача там където е на чужд език. Може би тук трябва да спомена че не съм и толкова добър на компа.
Та , изтеглям си изброените програми ,инсталирам, отварям и сканирам. Намира ми грешката и когато опитам с " оправи ", се почват мъките понеже от там нататък се иска заплащане, за лицензи . Аз съм с лаптоп ASUS със фабрично инсталиран WindowsXP , нямам бизнес някакъв и ползвам си го само за сърфиране из мрежата. За да дам пари за нещо което ще ми върши работа за определен срок от време ,струва ми се безсмислено? Оставам го така но голяма е досада и не знам до кога ще издържа:( Искам да се извиня ако съм загубил времето ви за писане на отговори на зададеният от мен въпрос и още веднъж да ви благодаря!
След като казваш, че си пробвал всичко по конкретната грешка, дай да направим нещо от общ характер (това нещо понякога прави чудеса).
START/RUN
chkdsk /F
като те пита дали да се изпълни при следващото рестартиране, кажи "Y" и след това рестартирай и го остави да се изпълни.
Конкретната грешка е свързана с Windows Update, но може да има доста по-конкретни причини (така казва Google). Карам те да направиш логическа проверка на диска, защото в по-горните текстове се говори за липсващи и некоректни файлове.
ПП.
Коментарите за лицензите и техния статус не ни вълнуват никак, но е по-добре да ги няма.
И не е нужно да се извиняваш - ако не ми се пишеше или бях зает нещо, нямаше да пиша. Това е форум, в който е нормално да потърсиш помощ (дали ще я намериш е друг въпрос).
Проверката е извършена,резултатът е същият? Само да спомена че ставаше дума за звук който се изпълнявал от друг процес?
Един път при запитването изписах "Y" , вторият път Y.
С regedit работил ли си ?
Един от най-бързите начини да повредиш Windows необратимо.
Шегувам се, той при теб така или иначе е повреден вече.
START/RUN
regedit
Отиваш на:
Computer\HKEY_LOCAL_MASHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current version\Run
Тук има списък с изпълними файлове, които се стартират автоматично с пускането на Windows.
В списъка търсим ред който започва с MSC - ако има такъв ред, изтрий го. Това е остатък от "Essentials" и е възможно при автоматичното му стартиране да прави неуспешния опит за ъпдейт и оттам да идва съобщението за грешка.
Хиляди благодарности колега!!:033:Понеже ми бе писнало да се занимавам с този проблем, оставих това за днес. И, амиии... , получи се, реши се проблема. Ама да ти кажа бях се отчаял напълно и ако не ми беше предложил и това да опитам, така щях да го оставя. Още веднъж едно голямо благодаря !!