-
Отговор: ОС дял - Windows 7 - 51%, Win XP - 25%, Win 8 - 12%
Цитат:
Първоначално публикувано от
myrshavija
С какво 7-цата е по-добра ОС от 8?
Според мен въпроса не е коректен.
Windows 8 е новата версия - трябва да се обясни с какво тя е по-добра от старата, а не с какво старата е по-добра от нея.
Ако не могат да бъдат изтъкнати предимства, няма начин да просъществува - това е операционна система - всеки предпочита старото и познатото, освен ако новото не е явно по-добро с нещо.
Аз мога да направя моя списък с предимства, като почна от съвместимост, липса на драйвери за устройства и стигна до нов, неприятен за мен интерфейс, но не виждам смисъл - ОС сменям само ако новата предлага нещо по-добро.
Дотук изтъкна едно неоспоримо предимство - по-добър родителски контрол. Така е, просто аз, а предполагам и 90% от потребителите в световен мащаб не държат на тази функционалност.
-
Цитат:
myrshavija
Интересно - на работа съм със 7, а вкъщи с 8 и не намирам нищо "олекотено" - с по -бърз процесор и 8(на работа) срещу 7ГБ РАМ(вкъщи) не намирам разлика в бързодействието. За достъпа до приложения - също - и в двата случая натискам Уин-бутона, пиша част от името и натискам Ентер. Какво означават 3-та и 4-та точка?
Това не е предпоставка за бързодействие, Не ме разбираш за какво говоря - не как отваря калкулатор при 8 рам , а как отваря всички приложения и как превключва между тях.
Цитат:
ivodivo
Някой приложения които си ми работеха под 7-ца все още не тръгват под 8-ца коректно (например openvpn). Не ми тръгна и ето този принтер (служебен ми е) Xerox 3122 а си имаше драйвер за виста и 7-ца и уж и за 8-ма ама йок - не можах да го подкарам с 8-цата!
Open VPN си има специфични настройки за win8, с принтери проблеми съм нямал досега , явно бъркаш нещо. Отделен пример -Win 2012 server не допуска конекция през remote desktop от компютър с Win XP. Излекувах го , но обикновените IT не могат да го оправят това. Доста четене трябва и тн. , но повечето специалисти нито език знаят или ги мързи да търсят. ( не е упрек към писалите тук - само дадох пример за промени в системите )
Win8.1 ми хареса засега , но има неща които са по-скоро атрибути на Win Server , от колкото на Win7, а това явно не се харесва на масовия потребител и от там спада и интересът. Другото е различната визия , която също е голям фактор - рядко някой иска да учи.
-
Цитат:
Mr.TECHNO
Излекувах го , но обикновените IT не могат да го оправят това.
[emoji379][emoji379] Не мога да се сдържа да не извадя пищовите и да гръмна няколко пъти в чест на специалните IT.
-
Взе ми буквите от клавиатурата (понеже не мога да кажа думите от устата) :) Едно време кви IT-та имашееее, не кат сегашните келеши :))
-
Цитат:
kod
[emoji379][emoji379] Не мога да се сдържа да не извадя пищовите и да гръмна няколко пъти в чест на специалните IT.
Цитат:
kod
Дотук изтъкна едно неоспоримо предимство - по-добър родителски контрол. Така е, просто аз, а предполагам и 90% от потребителите в световен мащаб не държат на тази функционалност.
За това говорех. Освен за контрол на децата се ползва и за контрол на "ламерите " служителите в офиса !!! Функции и забрани колкото искаш.
ама ...................... "надо читать ":016:
-
Цитат:
stenly
Едно време кви IT-та имашееее
Магьосници...
-
На настолния 7-ца, на лаптопите 8.1. Засега 8-мицата се държи сравнително добре и обмислям преминаването към нея и на настолния.
-
Цитат:
Mr.TECHNO
Open VPN си има специфични настройки за win8, с принтери проблеми съм нямал досега , явно бъркаш нещо.
OpenVPN или Win-a си има специфични настройки по случая? И какви са тези толкова задълбочени настройки за мастър ИТ специалисти от миналото дето само те отделят време да задълбават в материята...
Признавам си не съм се занимавал да изследвам що ми се получава така но при положение, че при 7-цата нямах грижи е дразнещо при 8.1-то...
-
OpenVPN Client Setup Tutorial for Windows 8
Обикновенния IT казва - Ами Win 8 , това е , трудно става и тн. Истинският IT казва - ей сега ще го оправим.
Това е разликата.
-
Еми излязли са нови версии на openvpn докато се мъча със старата и не до там съвместима с 8.1 - това са важните настройки да си с версията за съответната ОС :)
-
Цитат:
ivodivo
Еми излязли са нови версии на openvpn докато се мъча със старата и не до там съвместима с 8.1 - това са важните настройки да си с версията за съответната ОС :)
За Триене !!!
-
7-ца на настолния вкъщи, XP на лаптопа и на компютрите на работа.
Като гледам има някаква тенденция вкъщи да се ползва 7-ца, а на работа XP.
Цитат:
kod
Аз твърдо съм с Windows 7 на домашните компютри и лаптопа и Windows XP на служебните.
Цитат:
Pat
7-ца в къщи, ХП - служебен.
-
Цитат:
Shienar
Като гледам има някаква тенденция вкъщи да се ползва 7-ца, а на работа XP.
Тенденцията е да не купуваш постоянно софтуер. Купил си веднъж XP , върши работа - не ти се дават една шапка пари за нов Win & Office
-
Ubuntu, на лаптопа имам и Вин 8(дуал буут), даже оня ден го ъпдейтнах до 8.1 но само си стои там ако нещо специфично изникне. На детето компютура (8 г.) има Убунту и Виндовс 8, той е на периоди кое да ползва, напоследък само Убунту (то Майнкрафт и ютуб :))
Относно ВПН-а на 8, единствената разлика май беше, че просто трябваше да се пусне като администратор, което макар и да не ми харесва, има някакъв смисъл.
-
Цитат:
tolostoi
Относно ВПН-а на 8, единствената разлика май беше, че просто трябваше да се пусне като администратор, което макар и да не ми харесва, има някакъв смисъл.
Това се избягва като се логнеш с администратторския акаунт :)