MS Windows 2012 ad remote login
Здравейте,
Мъча следното нещо. Имам домейн Уин 2012 R2. Разни потребители са логнати в домейна,
политика всичко работи 6. Направил съм една група "remoteusers", в която съм вкарал няколко
потребителя. Идеята е следната. Даден потребител си цъка из машината и му е нужна помощ за нещо.
За да не се пускат teamviwer, ammy admin и др. споделя юзър/пас и през mstsc (remote desktop)
да се връзват към неговата машина. Когато направя опит излиза следното съобщение.
В политиката на домейна Allow log on through Remote desktop service - са добавени и юзъра и групата remoteuser
Въобще навсякъде къде що успях да намеря нещо за настройка на remote desktop съм го разрешил или
добавил съответните потребители, но винаги излиза този екран. Къде бъркам ?
Благодаря !
Отговор: MS Windows 2012 ad remote login
win XP & vista не могата да се логват през Remote desktop на win 2012
имах един скрипт за NLA но трябва дасе поровя
Отдлено се конфигурира и домейн контролера- не пуска remote users
Това, което съм направил не е ли достатъчно ?
Има едно приложение във windows казва се event viewer, в него пише интересни работи, потърси го и пробвай да се логнеш пак, провери в същото време какво пише във евънт вюъра.
2 Прикачен файл(ове)
Препредавам отговора на MitkoS,защото в момента няма възможност да го пусне:
За всеки отделен компютър, ако не са променяни политики - всички членовете на локалните групи "Administrators" и "Remote Desktop Users" могат да правят Remote Desktop към него.
Трябва само да се добавят нужните домейн-потребители или домейн-групи към тези две локални групи. Добавят се по най-стандартния начин - Properties-->Add и в Locations се посочва домейна, а не локалния компютър
Прикачен файл 14743
А за казуса на Mr.Techno -
избраната опция по подразбиране при 2012 е with network level authentication.
Ако се прехвърли (ръчно или с политика) на предпоследния ред (оградения), то и по-старите версии на Remote Desktop клиента могат да се свързват с 2012.
Възможно е на сайта на Майкрософт, за XP да има обновена нова версия на Remote Desktop клиента, който да позволява свързване и когато точката е на последния ред. Трябва да се провери и ако има такава нова версия, то да се свали и инсталира на старите XP машини
Прикачен файл 14744
@kod
Добавил съм потребители както на локалните компютри в remote desktop users, в локалните настройки кой юзър
да може да ползва remote desktop (втория скрийн шот, който си приложил, със същата отметка) както съм ги вкарал
в домейна в група remote desktop users. Пробвах и нова група да направя remoteusers, която добавих да има права
за ремут достъп и пак същото съобщение.
В домейна направих подгрупа Security и вътре вкарах група "remoteusers", като тя е част
от групата remote desktop users и в нея участват потребителите, които ще могат да се логват.
В policies - Window settings - Restricted groups - "remoteusers"и там са добавени.