Отговор: Windows 10 - Очаквания и впечатления
@kingonoid: Тази опция от 7 нагоре винаги се е намирала на едно и също място ( за ХП и за Виста не помня).
Намира се в : Control Panel\Clock, Language, and Region\Language\Advanced settings
и слагаш отметка на "Let me set a different input method for each window"
Ако ти е трудно така виж картинките да се ориентираш:
https://www.google.bg/search?q=Let+m...h+window+win10
Здравейте, ъпгрейднах Windows 7 до Windows 10 засега работи добре но когато го включвам ми изписва тази грешка ATTEMPTED SWITCH FROM DPC, след което се рестартира и компютъра зарежда нормално. Прочетох в английски сайтове се, че това е заради защитата, която засича нелицензиран софтуер и стъпките как да се оправи този бъг. Опитах с програма да оправя регистрите но не се получи, другата възможност за ръчно коригиране на регистрите не опитах защото не съм сигурен в превода, ако някой е имал същия проблем и го е разрешил ако може да сподели опита си.
Цитат:
Първоначално публикувано от
artttty
Здравейте, ъпгрейднах Windows 7 до Windows 10 засега работи добре но когато го включвам ми изписва тази грешка ATTEMPTED SWITCH FROM DPC, след което се рестартира и компютъра зарежда нормално. Прочетох в английски сайтове се, че това е заради защитата, която засича нелицензиран софтуер и стъпките как да се оправи този бъг. Опитах с програма да оправя регистрите но не се получи, другата възможност за ръчно коригиране на регистрите не опитах защото не съм сигурен в превода, ако някой е имал същия проблем и го е разрешил ако може да сподели опита си.
Този компютър лаптоп ли е ?
Това е грешка при Fast Startup или некоректен драйвер. Няма нищо общо с нелегален софтуер, той като цяло е 99 % нелегален :)
:) Да лаптоп е. Да и също и за драйвер като възможна причина за тази грешка срещам в интернет. А някаква идея как да ми тръгва да зарежда като хората, като го рестартирам я няма тази грешка единствено като го пускам.
Цитат:
artttty
:) Да лаптоп е. Да и също и за драйвер като възможна причина за тази грешка срещам в интернет. А някаква идея как да ми тръгва да зарежда като хората, като го рестартирам я няма тази грешка единствено като го пускам.
Обнови драйвера за тъч пада на лаптопа. Synapticsима проблем с WIN 10.
Дано съм помогнал.
Хайде от 20 минути и аз съм Windows10Pro x64 (от Win7Pro за Refurb PCs). В краят на първият опит на 99% ми даде грешка, затова опитах наново и успях. На компа му трябваха над 50 актуализации докато се появи иконката за ъпгрейд до 10 - не беше ъпгрейдван от март месец насам.
Не ми харесва черният цвят на таскбара. Има ли начин да се промени цвета?
П.С.
Успях да си сменя цвета на Таск бара...
В известия, получих съобщение, че Intel Management and Security Status не е активен.
Въпросът ми е какво да пипна в настройките? И въобще нужно ли е да е активен? В момента съм го отворил и гледам в General, сервизният статус
AMT - активиран
IAT- активиран
само да кажа че Win10 има keyloger , който ти е забранено да деактивираш според EULA -та . Сложен е с цел да подпомага проверките, като записва паролите .
"Сложен е с цел да подпомага проверките, като записва паролите . " ......я пак ?!?!?
Цитат:
Mr.TECHNO
само да кажа че Win10 има keyloger , който ти е забранено да деактивираш според EULA -та . Сложен е с цел да подпомага проверките, като записва паролите .
То е ясно, че микрософт си шпионират яко потребителите. В уиндоус 7 има вградени над 10 известни инструмента и начини за дистанционно следене. Част от тях могат да бъдат изключени. А колко още са незивестните, само микрософт знаят.
При уиндоус10 сигурно са много повече, тъй като при всички производители на софтуер навлезе модата да следят и да шпионират дистанционно потребителите си.
Ето един прост инструмент, който разкрива как windows следи и запазва действията на потребителите:
LastActivityView - View the latest computer activity in Windows operating system
Джак, прекалено много американски филми гледаш и слушаш руски новини. Никой никого не шпионира и не следи.
- - - - - - - - - -
Цитат:
hristoslav2
В известия, получих съобщение, че Intel Management and Security Status не е активен.
Въпросът ми е какво да пипна в настройките? И въобще нужно ли е да е активен? В момента съм го отворил и гледам в General, сервизният статус
AMT - активиран
IAT- активиран
Не обръщай никакво внимание какво пише в известия.Intel Management and Security няма никакъв практически смисъл.
Не съм го пробвал, но ще е добре ако някой го е пробвал да разкаже с две - три изречения.
Destroy Windows 10 Spying – спира следенето
Линк : destroy_windows_10_spying
Аз все още колебая дали да премина на Уиндоус 10 и вече втори или трети месец иконката ми "виси" и ме подканя да го изтегля и инсталирам ...
а викат 10, яко нещо.
Пъ аз одеве го сложих и не се очаровах
Цитат:
emil vasilev
Никой никого не шпионира и не следи.
Не обръщай никакво внимание какво пише в известия.Intel Management and Security няма никакъв практически смисъл.
1. Да има програми за следене и "key logers" във Win 10 - пише го и в eula-ta ( това е лицензионното споразумение ако иска да ползваш тази OS, както и че с деактивирането им , ти нарушаваш тези споразумения и лиценза ти при оспорване на правото за ползване няма да се зачете покупката ти ) но явно не си дочел до край.
2. Intel Management and Security следи за състоянието на data storage devices ако имаш такъв - или тн.раид масив. И има практически смисъл от него.
Не разбирам страстта ти, да покажеш колко разбираш. Поне не се излагай , а вземи седни и почети малко по-обстойно.
Не ми се влиза в спорове с теб , нямам и намерение да водя дискусия в това отношение. Не ми допадат крайните ти и грешни твърдения.