Отговор: Windows 10 - Очаквания и впечатления
Как да спрем вградения keyloger:
1. How to turn off Windows 10's keylogger (yes, it still has one)
2. Disable KeyLogger Windows 10
При прочитането и на двете, първото повече ми допадна (по-лесно, пък и без рестартиране). Обаче се оказа, че не мога да стартирам Settings - отваря се набързо и се затваря на момента.
Следвайки това
Fix: Windows 10 Settings app does not open or launch
и това
"Emerging Issue 67758" identified by a troubleshooter - Microsoft Community
оправих Settings,
а след това направих и настройките в т.1.
Да се надяваме, че с това наистина приключва "обратната информация" ... към създателя ... на Win 10
-------------------------------------
Тук на няколко пъти ми изскачаше "Press Win + G for game bar" и най-накрая го пресснах.
Оказва се, че има и вградени функции да правиш клипове от това което е на екрана - да го гледаш втори път как яко си пуцал в играта.
Пиша го това като разлика с Win 7, вероятно го няма и в Win 8
До някой следващ ъпдейт може и да върши работа :)
Както казах - умираш си от кеф да преиначаваш думите.
поста ми
https://forum.setcombg.com/windows/5...tml#post738617
не е редактиран, а най-нагло ме обвини че не е така.
Microsoft won't end security updates for your Windows 7 PC until Jan. 14, 2020 - само това ще се продължи , но това не значи че не е спрян от подръжка като цяло. Работи се само и единствено за защитните функции но не толкова често колкото за win8 § win10.
кой къде е с английския смятам да видим в откровен личен разговор - тн. покана за дебат. Не всичко написано на ENG се превежда дословно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mr.TECHNO
Поддръжката на Windows 7 спира следващата година
Цитат:
Yasen6275
Невярно твърдение което оборвам с линк към "извора". Следва редактираното ти мнение. Цитат:
Mr.TECHNO
Аз вярвам на Developer's - те самите казват до кога ще предлагат windows7. Ясно е написано - "End of mainstream support - 13,01,2015"
Искрено ти препоръчвам да следиш брифингите на фирмите предлагащи техника с OS.
Получих доста писма, които ме предупреждават че от другата година ще се предлагат системи с windows 8 § 8.1
Работя само с официален софтуер и не ме интересува до кога се поддържа "extended".
Добре е да правиш разлика между двете. windows XP бе спрян от подръжка много преди 2014 официално, но още 4 се "поддържаше", също като win98se
А за банкоматите - респект - още ползват win-2003 & XP.
От timestampa се вижда че мнението е пуснато в 23:00 на 3-ти и е редактирано в 9:56 сутринта на на 4-ти сутринта. Оригиналът беше. Цитат:
Mr.TECHNO
Аз вярвам на Developer's - те самите казват до кога ще предлагат windows7. Ясно е написано - "End of mainstream support - 13,01,2015"
Искрено ти препоръчвам да следиш брифингите на фирмите предлагащи техника с OS.
Получих доста писма, които ме предупреждават че от другата година ще се предлагат системи с windows 8 § 8.1
Аз не работя с нелегален софтуер и не ме интересува до кога се поддържа неофициално.
Добре е да правиш разлика между двете. windows XP бе спрян от подръжка много преди 2014 официално, но още 4 се "поддържаше", също като win98se
А за банкоматите - респект - още ползват win-2003 & XP.
Отговора ми е написан в 8:07 на 4-ти и редактиран в 8:14 или 1 час и 39 мин. преди последната редакция на твоя пост. Цитат:
Yasen6275
Да ръсиш такива плоски лъжи при положение че в линка който съм дал пище е меко казано жалко.
// А аз те съветвам да си представиш че гледната точка на търговеца не е единствената.
За да няма недоразумения прилагам снимка на редакцията.Прикачен файл 17634
Следва пореднотот редактирано мнение което съм сигурен че няма да имаш доблестта да покажеш в оригинал.
Цитат:
Mr.TECHNO
"End of mainstream support - 13,01,2015"
Toчно това е от линка който си дал . Ако аз лъжа, цитирайки твоя източник, какъв е извода ?
и къде съм казал че няма изкуствено да го поддържат- казах единствено " спират поддръжката другата година." ( виж поста ми - не е редактиран )
Умираш си от това да преиначиш думите на хората. И за в бъдеще се въздържай от обидни епитети към мен и останалите членове, виж добре правилата. Не съм те обидил, за разлика от теб.
Както и да е - сега е момента да пишеш каквото искаш. Аз в този спор повече няма да участвам.
Съжалявам ако съм застенал нечие его - не е нарочно.
За Windows 10 Не могада кажа нищо крайно. По-бърз и по-удобен е от Win8.1 , добри екстри , но за стабилност не мога да кажа нищо още. Като функции след настройка се доближава до желаното от мен ниво- говоря за официален в демо режим изтеглен през сайта на Microsoft, Iso фаил. От торентите се оплакват за "overheating" но аз не тегля нищо от там.
Освен това ми вкарваш в устата теза че ти си бил казал че нямало да го поддържат изкуствено. Което, както се вижда. никъде не съм казал. Последва съкратена версия на сегашния ми пост. Цитат:
Yasen6275
Тъй като явно английските линкове не ги разбираш
https://support.microsoft.com/bg-bg/gp/lifepolicy
Точка 6 на български.Тук вече излъга най нагло.Моя също е редактиран , но с около 2 часа преди твоята редакция и ясно се вижда оригиналния ти пост.Не знам кой преиначава чуждите или свои думи, но определено не съм аз. Ако за теб "лъжа" е обидна дума, може би трябва да се замислиш за поведението си, а не да манипулираш другите с неточна информация, манипулативни изказвания и редакцията им.
Сслед което ти пак твърдиш че поддръжката спирала въпреки че си цитирал текста показващ че поддръжка ще има.
Цитат:
Mr.TECHNO
Както казах - умираш си от кеф да преиначаваш думите.
поста ми
https://forum.setcombg.com/windows/5...tml#post738617
не е редактиран, а най-нагло ме обвини че не е така.
Microsoft won't end security updates for your Windows 7 PC until Jan. 14, 2020 - само това ще се продължи , но това не значи че не е спрян от подръжка като цяло. Работи се само и единствено за защитните функции но не толкова често колкото за win8 § win10.
кой къде е с английския смятам да видим в откровен личен разговор - тн. покана за дебат. Не всичко написано на ENG се превежда дословно.
И да не всичко се превежда дословно, но ми е любопитно в какъв контекст и по кой речник "Extended support" ще го преведеш като спряна поддръжка.
Що не се разберете на лични :)
Защото ме обвинява публично в неща които той самия прави.
Цитат:
Pat
Що не се разберете на лични :)
и аз това чакам , но е по-лесно да се "троли, всяко второ мнение в темата е негово и то в противоречие на почти всички.
Yasen - от тук нататък - на ПМ ако може. Самия фактът че постоянно си тук , ме навежда към други въпроси , но както казах - доста поспамихме тук.
@Крис -моля те да почистиш от "плявата" - всички мои постове в тази тема, са за кофата, другите - по твоя преценка. Благодаря.
Както се очертава Windows 10 е най-големия вирус създаван досега. Микро меките да го духат. Има толкова много алтернативи на операционни системи.
Здравейте! Наскоро го инсталирах, но отскоро забелязвам, че лаптопът ми почна да забива и да става по-бавен, Възможно ли е да е от oперационната система.
Разкарай 10-та и ще разбереш. И на мен ми направи впечатление, че с нея лаптопът ми стана с една идея по-бавен, напук на общото мнение, че бил по-бърз. Преинсталирах си 7-цата и всичко се оправи.
Може би това ще направя, аз забелязах огромна разлика и се чудех от какво може да е.
Дали всички нови инсталации на нелицензиран Windows 7 ще получат ъпдейт до Windows 10 ?
Защото снощи направих една инсталация от XP към Win7 , но след всички ъпдейти не виждам да ми предлага ъпдейт към новата версия.
А какъв ти е проблема да си сложиш направо 10?
Имах стар Win7 x86 на една флашка, защото лаптопа е на 4-5 години.
А проблема си го правих с оная дивотия от пост 80, така и не разбрах, защо нямаше икона преди това.
При Win 10 не ми харесва как е направено превключването на клавиатурата кирилица/латиница.
При Win 7 всяко приложение си има самостоятелно състояние на езика на клавиатурата.
Може например при едновременно пуснати Word и Excel, в Word да е на български, а в Excel да е на английски. И при смяна на фокуса между двете приложения, езика на клавиатурата се сменя автоматично.
При Win 10, ако сменя езика на клавиатурата в едно приложение, то тази смяна се отразява при всички отворени приложения, а също и при тези които ще бъдат отворени след смяната.
Много ми е неудобно така. Свикнал съм по начина както е при Win 7.
Ако някой мисли, че са ми объркани настройките в Regional и в Language, то нека да каже как трябва да бъде, така че да се запази стила на Win 7 по отношение на езиците на клавиатурата, а именно, всяко отворено приложение да е със самостоятелен език, а не един общ за всички приложения