Резултати от 1 до 5 от общо 5

ВИРУС ЛИ Е ТОВА?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2003

ВИРУС ЛИ Е ТОВА?

Разглеждах си скрийнсейвърите и когато кликнах на този - "070403[1].doc.scr", се появи съобщение на Windows File Protection. Съобщаваше за подмяна на системни файлове - iexplorer, mplay2, regedit, notepad, hh... и искаше ХР диск. Сложих му диск, свърши си работата и след минута се изключи първо Firewall-a (Outpost Pro), а после и антивирусната (F-Prot 3.13). Рестартирах под DOS, копирах си по-важните неща, после рестартирах и пак F-Prot-a угасна. Имаше процес "IQIE", спрях го и изтрих файла, който бше в Document and Settings/All Users/Startup. Сега всичко изглежда OK, но се чудя дали да форматирам и преинсталирам. Въобще не съм наясно с вирусите и се чудя дали може да се активира пак и да скапа всичко, щот няма да ме има известно време, а ползващите компютъра ми нищо не разбират...

Харда ми е разделен. Може ли да зарази/изтрие файловете, които не са на С:?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

ВИРУС ЛИ Е ТОВА?

Решението си е твое... или чакаш да излезе update на Антивирусна-та която го трие... или триеш всичко за всеки случай (аз бих направил второто)

Внимавай само да не го пренесеш с някой от файловете които спасяващ.

Пак е излязла някоя нова мутация. Тези дни, получих поне 6 подобни email-a

4. Тук е от
    Mar 2003

ВИРУС ЛИ Е ТОВА?

Вирус е било - Bugbear@mm.

Ъпдейтнах си F-Prot-a и го откри в около 20 файла - WinRAR, Acrobat Reader, Ad-aware... Каза, че го излекувало, но дали е така. Ако някой има опит с този вирус, ще бъда МНОГО благодарен, ако помогне!

5. Тук е от
    Jun 2003

ВИРУС ЛИ Е ТОВА?

Определено си е вирусче ... http://securityresponse.symantec.com...bear.b@mm.html

Disable System Restore (Windows Me/XP).

Update the virus definitions.

Restart the computer in Safe mode (Windows 95/98/Me/2000/XP) or VGA mode (Windows NT).

Make sure that no network connections are open, including cable and DSL.

Run a full system scan and delete or repair all the files detected as W32.Bugbear.B@mm.

6. Тук е от
    Jun 2002

ВИРУС ЛИ Е ТОВА?

има tool за чистене пак от www.symantec.com

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Вирус ли е това?
    От ilhanbg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 14-06-11, 22:43
  2. помощ, това вирус ли е??
    От erudita във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 28-01-09, 20:37
  3. Това вирус ли е?
    От boishin във форум Windows
    Отговори: 22
    Последно: 19-10-07, 17:43
  4. незнам вирус ли е това
    От nely във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 08-10-06, 00:34
  5. Вирус ли е това?
    От pland във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 07-10-04, 23:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе