5 Прикачен файл(ове)
Син екран на лаптопа ПОМОЩ!!!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30440&stc=1Здравейте момичета и момчета!
Носих лаптопа си на преинсталация. Не мисля, че момчето, което преинсталира уиндоуса е недоброжелателно, но така или иначе факт е, че поради някаква причина няма и седмица след това лаптопа ми замира поне по два-три пъти на ден със син екран!
Пратих му снимка на вайбър с молба за отговор и тъй като не ми отговори и ми затваря и телефона при опит да се свържа... ей на! пиша ви!
Ако можете помагайте!
Ще ви приложа снимките, които направих!
Отговор: Син екран на лаптопа ПОМОЩ!!!
За windows7 ли става въпрос? Трябва да се качат всички ъпдейти.
Здравейте, Емил! Да. За windows7 става въпрос.
- - - - - - - - - -
Някъде в темите срещнах актуализация, която не бива да се инсталира. Мнението Ви?
След чистата инсталация и евентуално е сложил service pack1 има още 200-300 ъпдейта. И това продължава с часове инсталирането им. Предполагам е бил коректен и е сложил service pack1 и драйвери за видео,аудио,чипсет и т.н.
Ох.... Ще бъдете ли така добър да ми дадете стъпките за ъпдейтите ... онези 200-300. По въпроса с драйвърите... опитвам се да изтегля от Замунда някава програма Driver Reviver... уж поправяла драйвърите...
Инсталирай си съвременна ОС 8.1 или 10, не си заслужават гимнастиките с тази стара ОС.
Колкото за драйверите ,те се намират на сайта на производителя на лаптопа. Поне service pack1 сложил ли е?
Как да разбера дали го е сложил? :) А по повод на друга ОС... мнението му беше, че този лаптоп е за 7-ца и че 10-ка, примерно е много тежка за него. Лаптопа е Acer Aspire E15 E5-511G- p01U
- - - - - - - - - -
Ако се вярва на Контрол панела, има инсталиран сървиз пак 1... Уина е 7 ултимейт :)
Не ми е пред очите Win7 и малко наизуст. Отиваш в Control Panel и оттам System.
Ужас! Отидох в сайта на Acer и там няма опции за уин 7! Само драйвъри за 8.1 и 10.
Какво предлагате, момчета?
8.1 е по лек от 7 и най важното стабилен и съвременен.
Като гледам лаптопа е модел от края на 2014 та трябва да има драйвъри за 8.1
Щом има драйвъри за 8.1 го слагай него.
За 10 наистина лаптопа е слаб.
А сложил ли е всички драйвери . Десен бутон на Computer. После manage, system tools,device manager. Не трябва да има жълти и червени отметки.
Освен в Control Panel в Windows Update да пуснеш ъпдейтите.Докато се ъпдейтва ,не прави нищо друго на лаптопа.
Инсталираш си тази ОС, за която има драйвери. Майка ми ползва подобен лаптоп с подобен и малко по-слаб и стар процесор пак с 4 ядра - Celeron N2930, 4 GB RAM и windows 10 - с браузване, скайп и подобни леки задачи няма проблеми, особено като му сложих SSD, а е и с вградено видео. За такава машина си върви доста прилично, а е и вече на почти 4 години. При теб ако си с механичен HDD ще е по-тегава работата, особено като почне windows да се обновява, но няма как - добавяш/сменяш диска със SSD, ако искаш да работи по-добре или го ползваш така и чакаш. За бюджетна машина толкова.