Отговор: Windows 7 Ultimate x64
При мен е същото. На празен диск какво да се разпознае?
Не разпознава , че има диск или че е празен ? Това са различни неща.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bisval
Не разпознава , че има диск или че е празен ? Това са различни неща.
Не разпознава че вътре има празен диск.
Разпознава и чете ли дискове със запис? Евентуално ъпдейт на драйвъри.
Аз съм с х86 все още по обясними причини. Ако имаш нещо като Неро или друга програма за запис опитай да видиш дали те го разпознават. Ако да, значи проблема е някъде в Windows-а, което се случва. Ако не, значи има някакъв филм по-дълбоко.
Дискове със запис разпознава веднага.Пробвах Неро,Роксио и все едно и също,поставя ли празен диск все едно няма диск вътре.
Явно е нещо в Windows-а.
Драйверите са up to date
Windows 7, да не е някоя "самоделка"...За препоръчване е "непипнато" копие (msdn релийз).
Обновяване на firmware-а на записвачка, ако има наличен.
Вариант е и да си заминава лазера/оптиката.
На nero burning rom като избереш в recorder/disc info какво показва, като сложиш диска? Сигурен ли си, че подложката не е повредена? Пробвай с други марка/модел DVD подложки.
Windows-а го имам от много време и е непипан релийс.Пробвах с неро да записвам но не отчита празния диск вътре,с алкохол 120% пак същата работа.
Интересното е че на настолния комп същия Windows пече дискове без проблеми чрез всички популярни програми.
DVD-R който ползвам са TDK и Maxell
1 Прикачен файл(ове)
По вероятно записвачката е за смяна, а не е причината в уиндоуса.
За запис използвам CDburnerXP.
На Празен диск ми показва това:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34095&stc=1
Какъв трябва да е размера на дялът за инсталиране на Windows 7 Ultimate x64. Препоръчително е 20 GB да речем още 15 GB за програми, 35 GB добре ли е или трябва повече.
Аз не правя специален дял за инсталиране на Windows. Целия диск го правя на един дял.
Ъъъъ ново 20, това правилно ли е. Ако ти се наложи да преинсталираш ОС с форматиране какво правиш с другата информация, на мен ми изглежда супер не функционален този начин. Има ли някаква причина за да правиш така.