Проблем с инсталацията на вин98се
Значи на едно по бавно РС слагам вин98се вси4ко си тръгва копира си фаиловете и когато доиде момента за първия рестарт се рестартира и като вземе да боотва ми дава син екран няколко пъти го пускам отначало и все тая не е дефектна памет нито кабел единственото което мисля е че харда има един бад сектор но го минах с скандиска и мисля 4е го оправи уж. някои да има идея от какво може да е
Ако проблема е в бед сектор ще се чува странен звук от диска като се опитва да чете от бед сектора. Ако си направил surface скан бед сектора ти е изолиран и няма да ти прави проблеми. Все пак напиши какъв е компютъра и дъска.
Значи това е пентиум на 266 с хард сийгеит медалист 3210 3.2ГБ
но според мене е RAM'a като говорих с собственичката каза ми че го била рестартирала като бил забил в едни големи жеги. И ако не се лъжа под дос не би трябвало да има проблеми защото ползва по малко рам а като вземе да влиза в графична среда тогава да се явява бъга на рама само дето нямам рам да го сменя и да го тествам
защо не вземе6 друг диск с вин98се и опиташ с него ! може диска да се е скапал просто !!!
тествай рама с някоя тестваща програма различна от селф теста на пц-то в google има много стартират се от дискета и теста продължава към 30 минути ама поне ще си сигурен за рам-а
Значи и на мен ми се получи на една машина на която имаше SCSI контролер.Като го свалих и резетнах BIOS-a се инсталира
аз съм имал подобен проблем и става въпрос за нещо просто и механично:)))
вентилатора мой човек вентилатора!!!!
ако и тва не е се пробвай с рама както ти казват, е се пак 4ели са ко пише в рийдмитата на вин-а:)))
и се пак аз съм за охлаздането на процесора или не добре про4етен сав файл което щеше да ти забие още при копирането на вайловете.
а имаш ли операционна с-ма и по-точно drivers за CD ??? щото ако бутваш с start up дискета >>start computer with CD Rom support (или нещо такова беше) след рестарта вече нямаш CD...
mxkolev: проблема не е в цд то супер си е носителя дори е и оригинален :) не е това проблема
stan4o: вероятно има и такъв вариант но не е и това проблема а за реамитата на вина ) кои ти ги чете
rombeca: това го пробвах но не стана нищо :(
Djeff: човек да не си пил нещо прочети по добре какво съм писал
и в краина сметка за всички проблема е в рама тествах го с една прогмамка и се оказа дефектен
за тези които имат подобни проблеми ето и линк към сайта на тази програмка.
http://www.memtest86.com/