-
ХП-то праща много инфо
Нека се опитаме да поразсъждаваме: все пак това е една от разликите между компютъра и седящия човек пред него. Относно човека от ЦРУ дето се издънил, защото той дефакто се е издънил,но спрямо вътрешния ред: В организации като тази, целия трафик се криптира с non-public private инструменти, така, че дори и да попадне някъде случайно, да бъде изключително трудно да се разшифрова. Относно Германеца, дето изготвил специален доклад - бъди сигурен, ама 100% сигурен, че Нетскейп веднага биха му платили прилична сума за това при положение, че наистина твърденията му са доказуеми...и биха погнали Майкрософт в съда. Ако не са го направили досега, значи е въздух по налягане, дето иска да изкара някой лев. С бухалката за бейзбол, която е правена да се играе тази игра може да се пребие човек, но никой няма да осъди производителя за това. Този пример за емейла обаче не го разбрах.. :) Информацията от гореспоменатите фирми и продукти наистина Не СЕ предоставя на трети лица с едно изключение само - ако полиция, прокуратура или следствие поиска тази информация за нуждите си. Така и трябва! Ако трябва да избирам между това: заведението в което си пия питието да има опасност да се взриви пред това някой някъде да записва трафика ми в интернет, с което увеличва възможността да се предотврати това, то бъди сигурен че ще избера последното...Друг е въпроса обаче, че често контролиращите имат нужда от контрол, наши, чужди, всички - пример "бръмбаргейт" в България. Каква е алтернативата? Линукс? хахаха - ок, отворен код, гот, но я ми кажи колко хора четат соурса на всяко приложение, което инсталират на линукс?? Е каква ти е тогава гаранцията, че използвайки някое от приложенията няма да изпрати някъде някоя важна за теб информация??? Дефакто всеки приема, че това което е оповестено дадена програма да върши е вярно...по default. Тоест драги ми Ру-Бой - параноята за която говорех се състои в това да виждаш във всеки и всичко опасност :) Опасност винаги ще има, но не мисля, че трябва да се травмирам заради това. Преди 10-ти информация за теб събираше някой комшия-агент. Сега се ползват други средства, но същността е една и съща. Ако например в този форум започна да псувам като каруцар, то веднага някой админ ще ме трийне и банне и аз ще бъда много недоволен, но всички други ще са доволни и така трябва да бъде. Съберат ли се трима души на едно място винаги има нужда от админ, а в нета мисля, че има доста повече от трима :)) Ако искаш да си напълно сигурен, че privacy-то ти е защитено - не ползвай емейл, не ползвай ГСМ,...абе ако можеш изобщо не влизай в нета. ... :))
-
ХП-то праща много инфо
Имам какво да кажа, за да ти опонирам, но ще се въздържа, защото ще изместим темата. Иначе, общо взето, съм съгласен с тебе.
-
ХП-то праща много инфо
Ако позволите да се намеся:
Значи относно ЦРУ и немеца Скинет си го каза!
Относно писмото "обичам те" пич трябва да си много загубен и без никакъв поглед в/у нещата ако си мисляш че това ще ГИ спре! те са навсякъде по всяко време :))) Чесно ако има нещо такова вервай че събджекта и яж ми *** да е няма да ги спре!
Относно ГСМ-ите е тук ме барна за болна тема! не ми се пише но ще ти кажа едно да те трейснат до специфична клетка е възможно но времеемко НО НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КЪДЕ СИ ТОЧНО!!!!!!!!!!! с много зор и десетки да не кажа стотици часове могат да намерят относителната ти отдалеченост от клетката но с никакви средства не мога да разберат в каква посока от клетката (север, юг, изток, запад)!! Сори но си живял в заблуда!
Нищо лично аз поствам тук вече от не малко време и чесно: кефиш ме и даваш компетентни мнение (което е най-важното тук) но найстина те смятам за ако не 100% то 50% параноик!!
-
ХП-то праща много инфо
Параноята е зравословен начин на живот :-) . Вярно е, че не е възможно да се определи посоката, но при гъсто населена територия с клетки може. Ще ти кажа алгоритъма. GSM-а постоянно се стреми да има стабилна връзка с базовата станция и изпраща запитване до най близките такива от позицията на която се намираш, полученият сигнал се съпоставя и GSM-а избира най-силния от всичките. След обработка на тази информация и ако се движиш, мислеш ли, че не може да ти се определи посоката, като се има предвид, че телефона избира най-близката до тебе клетка, защото сигнала от нея е най силен. Ми на този принцип (подобен) работи GPS системата, но тук вместо разликата в сигнала от сателити се взима разликата в сигнала от клетките.
--------
И още нещо за Параноята:
Спомняте ли си, как преди две години служител на БТК откри монтирана подслушвателна апаратура в София в един канал, през който минаваха телефонните линии на полвината София. Оказа се, че ги е монтирала, частна фирма по поръчка на конкуренти на друга фирма!!! Удивително нали. За бръмбара при главния прокурор няма да коментирам. Тези лаптопи в София дето са втора ръка със съвсем малко помощ могат да си възстановят изтритата с формат информацията (а и настолните). За мен не представлява интерес, но аз успях да възстановя информацията за продажбите и покупките на голяма частна фирма от Германия, заедно с балансите им и контрагентите. Разбира се изтрих ги безвъзвратно,но по същия начин бе възстановена информацията от лаптоп на служител на ЦРУ, след, като бракували лаптопа и го продали на фирма, която го препродала и попаднал на куповач, който бил освен способен и любопитен. Накрая, чрез телевизията помолиха човека да върне лаптопа!!! Ами технологията Темсетс която могат да наблюдават какво пишеш на монитора ти от десетки метри?
-
ХП-то праща много инфо
Какво общо имат Windows-а, вирусите и параноята?
Човека си каза яано че е било Велкиа!
-
ХП-то праща много инфо
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Относно ГСМ-ите е тук ме барна за болна тема! не ми се пише но ще ти кажа едно да те трейснат до специфична клетка е възможно но времеемко НО НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КЪДЕ СИ ТОЧНО!!!!!!!!!!! с много зор и десетки да не кажа стотици часове могат да намерят относителната ти отдалеченост от клетката но с никакви средства не мога да разберат в каква посока от клетката (север, юг, изток, запад)!! Сори но си живял в заблуда!
<div align="right">оргинално мнение на Blade™</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Абсолютно ли си сигурен че е невъзможно да те проследят и да ти определят Т О Ч Н О Т О местоположение по GSM ти?
Защото аз видях на живо точно обратното!
-
ХП-то праща много инфо
аз знам че се определя с точност до 50 метра от раз просто. иначе моя телефон на всеки 6 минути се регистрира къде е. откъде пък да знаем дали във всеки телефон няма тайно гпс чипче например?
-
ХП-то праща много инфо
Абсолютно ли си сигурен че е невъзможно да те проследят и да ти определят Т О Ч Н О Т О местоположение по GSM ти?
Защото аз видях на живо точно обратното!
<font size="4">Абсолютно!!!</font id="size4"> освен ако (винаги има ако) гсм няма някаква по специално функция с която може да предаде тази информация!!
-
ХП-то праща много инфо
Има логика да могат, това си е предавател отвсякъде. Навремето практикувах такъв спорт, радиозасичане. Скриват на големи разстояния 5 предавателя (лисици) и се редуват да излъчват по една минута. И ти слушаш докато бягаш като гламав и по промяната в посоката на сигнала определяш къде е точката. Та там със сигурност се определяше местоположението с точност метър:)
-
ХП-то праща много инфо
Нека не изпадаме в крайности и да изменяме темата. Линка даден от skynet e с доста изчерпателна информация относно активацията на уиндоуса. На мен ми беше интересно да го прегледам.
http://www.licenturion.com/xp/fully-licensed-wpa.txt