-
Turn Off Win XP !
След като дам Turn Off na PC-то захранването не се изгася само и трябва да го изключвам от копчето.На 98 не беше така, макар че веднъж и там се получи така и незнам как се опрай.Кажете може ли и това XP да си дарпа шалтера доброволно [:)] защото ми писна от надписа Its now to turn off your computer а и копчето трябва да го даржа една минута докато се изключи.
-
Turn Off Win XP !
Може да се окаже че ти трябва нов биос. Какво е дъното.
-
Turn Off Win XP !
На мен ми прави същия проблем на служебния компютър, който е с '98. Обаче не знам какво е дъното[V]
-
Turn Off Win XP !
Обикновено този надпис го дава при изключване на компютър с AT-захранване, но не вярвам да си с ХР на такъв компютър ;-). При ATX-захранване може да има нужда от промяна в настройките на BIOS (например в някои BIOS-и има параметър, който определя "поведението" на Power-бутона) или в Power Management настройките на самия WinXP. Опитай по метода на пробите и грешките, но помни какво правиш, за да можеш после при нужда да се върнеш назад :-))) Провери на сайта на производителя на дъното ти за update на BIOS-a, но внимавай с Flash-ването! Ако не се осмелиш или ако и така не стане, занеси РС-то в сервиз.
-
Turn Off Win XP !
Пуснете подръжката за APM на виндовса
-
Turn Off Win XP !
Става само с няколко настройки на самия уиндоус и евентуално на биоса. Но щом е работило без проблем под 98-цата, значи биоса си е настроен. От контролния панел се преглеждат опциите на захранването и се слагат 2-3 отметки и готово.
-
Turn Off Win XP !
-
Turn Off Win XP !
И на мен ми е интересно какви са тия отметки.
-
Turn Off Win XP !
Пробвай това: десен бутон на десктопа -> Display properties -> Screen saver -> Power -> APM -> включваш опцията Enable Advanced Power Management Support
-
Turn Off Win XP !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пробвай това: десен бутон на десктопа -> Display properties -> Screen saver -> Power -> APM -> включваш опцията Enable Advanced Power Management Support
<div align="right">оргинално мнение на varbancho</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
http://gs1.bnc.bg/pm1.jpghttp://gs1.bnc.bg/pm2.jpg
Отляво е моя компютър, отдясно е един проблемен (под Win2k се гаси, под ХР не). Я сложи една картинка да видим къде е тази опция.
-
Turn Off Win XP !
Само при някои версии на ХР.
Опитайте в Device Manager=>View=>Show Hidden Devices. Появява се един NT APM Support Device или нещо от сорта, който е Disabled. Активирайте го. Между другото, какво е дъното и коя е версията на XP?
-
Turn Off Win XP !
Ако другото не помогне, провери дали това ще може да го изгаси:
http://www.polarhome.com:753/~wirema...sleep_1.18.exe
-
Turn Off Win XP !
както е казал varbancho така се прави .
само , че е на desktop/right click/screen saver/APM/enable APM(check box)
-
Turn Off Win XP !
-
Turn Off Win XP !