-
Програми без инсталация
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това е много интересно, но нали идеята на Windows е да се регистрират програмите и да се управлява целия процес централизирано.
Не че имам нещо против, но методите, които тук се препоръчват противоречат на основните концепции в операционната система. Иначе защо ще се ползва registry.dat?
<div align="right">оргинално мнение на klamer</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Хубаво нещо са идеите (и концепциите), но да се изпълняваха!!! :) Дори самите Майкрософт не са направили добри (де)инсталационни програми, които да махат това което са качили плюс генерираните данни от програмите (те би трябвало да знаят къде са и колко са).
Лично според мен ini файловете бяха по-добра идея (прецаква се един - нямаш проблеми, а когато прецаква се регистратурата - всичко заминава (обратно към стар архив на рег.) ).
-
Програми без инсталация
Идеята е да не може да се прави това, което аз правя - да се заобикаля липсата на инсталационен диск.
Например, най-бързия начин да се пропише на M$Word е да се дръпне по мрежата за под минута един добре инсталиран Уорд97. В смисъл, доведен до SP2. При пускане мрънка, че регистрите нещо не са добре, но работи.
Докато при M$Word 2000 нещата ВЕЧЕ са доведени до край - не тръгва. Диска, номера, repair...
ПРОДАВАЧИТЕ СИ ПРАВЯТ ИДЕИТЕ С ЦЕЛ ДА НЕ ИЗБЯГАМЕ ОТ ПЛАЩАНЕ!!!
===========================================
Аз прилагам принципа "така ми е кеф" и не ми пука за идеите. Обичам хубавите работи и това си е!