Как може инсталирана версия на ХР на български да стане на английски без да се трие. Пробвах да го преинсталирам но нищо не се получи, остана си с българския интерфейс.
Преглед за печат
Как може инсталирана версия на ХР на български да стане на английски без да се трие. Пробвах да го преинсталирам но нищо не се получи, остана си с българския интерфейс.
Ти ли си инсталирал BG интерфейса или просто си е такова XP-то?
Тъпотията е че си е такова ХР-то.
Няма ли в Add\Remove нешто подобно на Language Pack?Защото моя Language Pack(който аз сам инсталирал) може да се изтрива.
Няма, такова си е ХР-то. Инсталацията ми е била такава с български интерфейс, а не ми се иска да го трия и преинсталирам наново защото има доста неща накачени...
C WinXP Upgrade ли си пробал?
Според мен трябва да стане с него, защото при ъпгрейд се припокриат оригиналните файлове.
Иначе съм питал тия от мс.бг и ми обясниха че с допълнително пари :))) имам право да си купя бг уин и да го ползвам на англииски...
Значи някакси може(и без пари)
Все още не съм инсталирал българския езиков пакет, но доколкото разбрах от няколкото прочетени статии, английският езиков пакет е винаги инсталиран, а всички останали са опции за инсталиране. Има и 24 локализирани WinXP, но българският не е сред тях, а и тям може да превключиш на английски. Та единственият извод от всичко това е че начин има и той със сигурност не включва преинсталация на ХР-то.
За съжаление, (засега) не мога да кажа откъде е, но направо недоумявам как може МС да такива *****и да искат пари за да ти кажат къде да бутнеш и да превключиш езика. Ама тя и наглостта по хората ходи! Все пак, нормално е да е някъде от Regional Settings...
Най-кратко нещата стоят така:
<font color="yellow">1.</font id="yellow"> Инсталира се WinXP англ. вер. Създават се, примерно, два потребителя. (1. и 2.)
<font color="yellow">2.</font id="yellow"> Инсталира се LIPSetup.msi (това е файлчето, което побългарява WinXP) но на втория потребител.
<font color="yellow">3. </font id="yellow">Това е всичко !
<font color="orange">Инсталиран WinXP по гореописания начин е с англ. интерфейс за потребител 1, а за потребител 2. е с побългарен интерфейс.</font id="orange">
Затрих го! И си инсталирах английска версия!
ЯВно като се сложи българска версия няма разкарване!