Имам си вирус-какво да правя?
Ами вчера ми се случи, че най-накрая и аз май заразих компа с вирус. Антивирусът не реагира, но когато искам да стартирам Word документ или .exe файл ми дава някакви грешки.
Та има ли начин да спася някои файлове, които не сам архивирал и как да стане?
Мерси предварително.
Никой няма да ти помогне така.
Откъде си сигурен, че е вирус?
Не отчиташ ли вероятността ти да си оплескал нещо или Word-а да се е изръбил по някаква причина.
Напиши точно съобщенията, които ти дава.
"аз <font color="orange">май</font id="orange"> заразих компа с вирус"
"дава <font color="orange">някакви</font id="orange"> грешки"
айде малко по-конкретно...
някаквите грешки може и да са от друго, а не от вирус...
антивирусната с последните дефиници ли е?!?
бтв и канал1 - принципно и архивираните данни, и файлове може да са заразени...
//едит
Малонскиии, що изпреварваш без мигач [:D]
Инсталирай си антивирусна програма, ако не си го направил вече. Аз цяла седмица се боря с най-различни вируси и вече взеха да ми лазят по нервите. Сканирай си компа в Safe Mode (матискаш F8 преди да започне да зарежда операционната система и избираш Safe Mode). Не бъди сигурен, че дори в този момент вирусът не бърника по компа ти.
Ок, справих се с добрия стар формат.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ок, справих се с добрия стар формат.
<div align="right">оргинално мнение на user25</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
щом те влече... [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ок, справих се с добрия стар формат.
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Доста от вирусите (ако допуснем, че имаш вирус) могат да преживеят format x: и пак да се активират. Format x: не е хитър ход, както и сериозно решение на софтуерен проблем, какъвто явно имаш.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ок, справих се с добрия стар формат.
Доста от вирусите (ако допуснем, че имаш вирус) могат да преживеят format x: и пак да се активират. Format x: не е хитър ход, както и сериозно решение на софтуерен проблем, какъвто явно имаш.
<div align="right">оргинално мнение на ru-boy</div id="right">
Нали с форматирането остава само FAT таблицата? Поне аз съм останал с това впечатление...
@newuser
Тц. След форматирането със сигурност поне FAТ ти е нова. Същото не важи винаги за работната област на диска и за boot-сектора. Така, че ru-boy е прав (както в повечето случаи [:)])...