Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

File and Internet shareing - помощ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    23
    #1

    File and Internet shareing - помощ

    Привет. Имам 2 въпроса. 1 как мога да сложа парола на share-натите си директориии за да огранича достъпа до тях. и 2- Share-нал съм интернет към другите компютри в мрежата, но искам да забраня достъп за едно определено IP, може ли това да стане без допълнителна програма , а ако не може - с каква

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #2

    File and Internet shareing - помощ

    Не си казал кой е WIN-а. Говоря за ХР - отиваш в computer management и от там - local users and groups - users - guest; десен бутон и set password. След това парола имаш. За другото което искаш не съм толкова сигурен че става защото никога не съм го ползвал за интернет sharing, но от local security policy - deny acces localy мисля че можеш да въвеждаш обаче само хора от твоята група, но пак казвам - не съм сигурен че за споделяне на интернет работи, ако обаче се ограничава достъпа от някъде - от тез политики ще е. Инак алтернатива за споделяне на интернет с по - добри права ти е всяко прокси - повечето са с разрешени IP адреси, ама с възможност за въвеждане на диапазони - например ххх.ххх.ххх.1-120 и ххх.ххх.ххх122-255; което изключва 121 от далаверата. Аз ползвам cproxy.



    Извън темата: Какво ти е направил тоз човек ?

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #3

    File and Internet shareing - помощ

    Друг вариант за ограничаване по IP е забрана на трафика между твоя компютър и това IP oт firewall-а. Така не се налага да инсталираш допълнителен софтуер за рутиране (можеш да ползваш ICS на Windows). Предполагам, че имаш инсталиран firewall. Ако не нямаш - побързай [^].

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    23
    #4

    File and Internet shareing - помощ

    Първо мерси и на вдама Ви. Искам да спра това IP защото е на едни колега в службата който стои само пред компютъра и нищо друго не бутва. Малк мръснишки номера да мо погодя. Имам обаче още 1 въпрост, firewall-a за който говотиш предполагам не е този на XP-to, а някоя самостоятелна програма. Препоръчай ми някои лесен за настройка и сражнително добър. Пробвал съм с Norton Personal Firewall i s Tyni Personal Firewall , но нещо не можах да ги наглася правилно.

  6. Gadget
    Guest
    #5

    File and Internet shareing - помощ

    Странно, че не си се оправил с тези стени, а те не са лоши. Лесна стена няма. Ако имаше, щяха да те хакнат Иначе Нортънския е наистина лесен и сигурен... потърси в по-стари теми за това коя стена е добра и защо

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #6

    File and Internet shareing - помощ

    Е нортъна има със сигурност опция за забрана на IP; даже май че можеше да се забранява за определено време или за винаги... Мой съвет към теб е щом не се оправяш с файъруолите не ги използвай за щяло и нещяло а си пусни интернета по прокси... Там ти режеш глави и даваш хляба, а те(прокситата) си имат файъруол. Иначе сносни файъруоли са kerio; spf; black ice, Macaffee и мисля че и Kasperski имаха такава стена, а те са организация, от чиито антивирусен продукт съм много доволен; според мен обаче е абсолютно ненужно да подменяш нортънския, след като вече веднъж си го качил. 100% съм сигурен, има такава опция, дори съм ограничавал IP-та, просто в момента не го имам пред мене си, че да ти кажа в кое меню беше точно. Порови се, мисля че то на пръв поглед беше меню, което е за по - общи настройки, а не за restrict. И пак ти казвам, ако нямаш нужда от файъруол не го качвай, от хакери едва ли ще те спаси, а от вируси и шпиончета специално нортъна ще те спаси, ако му докачиш един тулуб други мини софтуерчета, като norton internet security например.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    23
    #7

    File and Internet shareing - помощ

    Мисля че имам неотложна нужда от firewall защото най-важните неща по компютрите в мрежата са share-nati за да може всички в мрежата да имаме достъп до тях, а такъв е 100% наложителен (достъпа)

    Пробвах го това с pass-a na Guest-a първият път тръгна, и после все дава Access denied на другите компютри. Ако някой се сети за някоя програмка която да ме улесни .. Мерси ви за съветите все пак

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #8

    File and Internet shareing - помощ

    Не ти трябва такава програмка, а само да опознаеш уиндоус малко по - отблизо. Някъде допускаш грешка. Ние тук сме 400 диванета и само на шернати директории караме, никога досега никой не е изревал, че не става, а 90% сме на ХР. Та за да става така: може да се губи физическата връзка със съвъра; пробвай да го пингнеш; може да се губи логическата връзка със него - да има пинг, но да нямате правилно конфигуриран мастър браузър... На теб 100 % Firewalla ти пречи да си мастър браузър, защото според мен не си добре запознат с конфигурирането му. Ако някъде ограничава сесии или достъп до определени портове, повторно връзване за определена сесия на дадено IP или нещо такова, считай, че там е причината. На твое място аз бих го махнал. Не е вярно, че е задължително да го имаш, щом имаш шернати директории - само забавяш работата, особено ако мрежата е вътрешна за фирма или организация - едва ли служителите ще рискуват да те хакват. Много вероятно точно той да те бърка и аз това имах предвид като ти казах да го махнеш. Друга причина - генериране на твърде голям трафик - това в нашата мрейа го имаше, като се заразихме с въруса Blastworm. Виж сесиите от машините колко са, по колко са, колко е голям трафика към твоя комп и прецени.... Проблема може да е и при теб в настройките: file and printer sharing отметката да си я махнал в properties на локалната мрежа или от local security policy да си забранил локалния достъп на guests. Това са на първо четене нещата за които се сещам, ако се сетя още нещо ще ти пиша. Проблемът не е в програмата, а в настройването, пак ти казвам, Firewall-ите най - добре ги махни, рестартирай и почакай няколко минути и връзката ще се възстанови. За сървър те искат конфигуриране, не само инсталиране..... Успех и пробвай това което ти казвам, давам поне 80 % гаранция че ще ти реши проблема.



    P.S. Има програмки за шерване, ама е направо смешно да използваш такива под Уин ХР при условие, че той чудесно знае за какво става въпрос. Алтернатива на шерването ти е Ftp сървъра, ама и при него няма да се разминеш без конфигуриране - той използва порт 21 за даунлод по default и евентуално 2121 за ъплоуд.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    23
    #9

    File and Internet shareing - помощ

    В момента нямам firewall-и никави. Проблема не в шеринг-а, има си я отметката, обаче се получава следното, слагам парола на Guest-а махам отметката за simple file sheringм, че да мога да дам permition за определни потребители, и като потърся моя комп от друг по мрежата ми дажа Access Denied. А в тия permirion-i слагам Аdministrator-а и Guest-a. На прозореца за парола отгоре ми изписва админ-а без възможност да го махна а като напиша паролата му нищо не става. връща ми същият екран. Ха сега де!!!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #10

    File and Internet shareing - помощ

    Добре, аз съм ти написал бая неща. Провери ли в Local security policy? Пътят е start - run - secpol.msc /s или control panel - administrative tools - local security policy... Там в Local policies - user rights assignment гледаш log on localy; acces this computer from the network и включваш guest ако го няма в групите. Поразгледай и другите страници тук да не би да е изключена някоя политика или госта да е отритнат отнякъде, не съм много добър в тези настройки и не ги зная наизуст, а ми трябва поне час да ги разуча... Ако няма нищо съмнително... Извинявай за тъпото предложение ама виж в computer management - local users and groups - users и groups дали гостът ти не е изключен или групата - изтрита... Макар че едва ли щом си сложил пароли.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #11

    File and Internet shareing - помощ

    Бе принципно Guest-а е за "Anonimous" достъп - т. е. не му слагай парола и го разреши за директории за общо ползване. Ако искаш да ограничиш достъпа до други разпределени директории, по-добре създай друг account с парола. Освен това, в NTFS, при изключен "simple file sharing", правата за достъп се дефинират не само за директории, а и на ниво "файл". Не разбрах много добре, ама ако не ти отваря файлове в споделени директории, провери какви са "security" параметрите на файловете и ако трябва ги промени. А, да - първо провери това, което ти е написал D3BEPP.



    //edit

    После го провери при включен firewall. Аз ползвам ZoneAlarm на рутера (засега, щото тия дни ще го сменям с Linux-ки) и съм много доволен от функционалността му и леснотата при конфигурирането.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #12

    File and Internet shareing - помощ

    Ама няма, той и парола да сложи, това не би трябвало да му бърка достъпа отвън никак. Ей сега хвърлих едно око; да не си бъзикал пермишъните от самото шерване бе човеко???? Щом изпползваш сложно шерване, щракаш на permissions. Там е най - добре да присъства само Everyone с read привилегии. Само това. Провери дали е така при тебе. Даже сега видях, че си. Махни ги тея администратори и гости и сложи everyone и read. Това е за по мрежата, не знам къв администратор пускаш да достъпва директориите по мрежата. Ако искаш отдалечен административен достъп, имаш си remote desctop connection и telnet, както и помощни програмки.....

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    23
    #13

    File and Internet shareing - помощ

    Може би там е БИЛ проблема, защото аз се мъча за определен Юзър да му дам права, но сега проблема е глобален, дори и с обикновен шеринг не мога да видя шернатите си файл-ове. При опит за достъп до моя компютър дава "Acces denied"

    А това да върна всики настройки обратно някак си не ме влече защото вече каде ли не бутах.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #14

    File and Internet shareing - помощ

    Виж и на authentication в local area connection properties. Там трябва да са ти чекнати и двете отметки : Authenticate as computer..... и authenticate as guest, както и най - горната отметка, ама точна информация за нея не мога да ти дам


  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    23
    #15

    File and Internet shareing - помощ

    За сега си оправих обикновенният шеринг, но с паролата така и не се справих. На мен във вътрешната мрежа ми трябва full access и за това исках да има парола за да огранича неоторизиран достъп от други компютри през нет-а, защото пък нет=а ми е кабелен и другите потребители на доставчика ще могат да ми ровят и наи лошото изтрият шернатите документи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Pc cillin internet security 2005 помощ
    От BIZZART във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 03-05-05, 13:43
  2. FCD file?
    От GATER във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 18-09-04, 08:59
  3. Internet shareing
    От MAKAPOB във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 07-12-03, 23:35
  4. BiN FILE Help
    От Stinky във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 15-12-02, 00:50
  5. *.DAT file - help !
    От Kayso във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 12-11-02, 20:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе