Как да вържа к-те в LAN към proxy?
Може ли някой да обясни (по възможност-ЦВЕТНО) на начинаещ като мен как да си настрой компютрите в LAN (който са със статични адреси (без DHCP)) да се свързват с dial up router(в случая компютър с качен Freesco 2.6). В help-a пише че трябва само да го посоча като default getawey и DNS – направих го в настройките на TCP/IP но без резултат. Ще съм благодарен на всеки който ми помогне с подробно обяснение.
Променено от b_sokolov на 20/10/2001 11:46:16
Е това е всичко, което трябва да направиш! Само Gateway и DNS.
Gateway да е IP-то на FreeSCO-то, DNS-а - ако има DNS на FreeSCO-то пак неговото IP, ако няма - на ISP-то DNS-а. Ако със IP-то на FreeSCO-то за DNS не работи, пробвай този на ISP-то.
BEWARE! INTEL INSIDE!
еxabyte благодаря ти за отговора, но това вече го правих. Забравих да кажа че съм в дълбока провинция и ползвам услугите на NeTel, а за тях нямам DNS(поне не знам да има). А когато влезна в настройките на IExplorer-a на Connections не трябва ли да настроя LAN settings и как точно да стане(там има някакъв port-какъв е?). Извини ме но съм много невеж
Netel не може да нямат DNS, без DNS няма интернет!
Ако на freesco-то не е настроен DNS то няма интернет и по никакъв начин не можеш да имаш и на твойто PC, освен ако не го настроиш на твоито.
А относно IE - нщо не пипаш, ако не настровай proxy.
BEWARE! INTEL INSIDE!
Променено от exabyte на 20/10/2001 14:56:08
b_sokolov: za IE probwai prywo bez proxy dali wyrwi ako ne wyrwi otiwash w options/connections otdolu ima pole Lan Settings tam mu dawash use proxy server i pishesh ip-to i porta.
chestno kazano ne znam kakwo e FreeSCO ako tozi router ima DNS server na windowsite kato nastroiwash DNS-tite sloji ip-to na FreeSCO-to, ako nqma se obadi na dostavchkia ti i go pitai za IP na DNS-a.
IP-ta i subnet mask na PC-tata slojil li si ili samo DNS i GW ???
Znachi probwai da pingnesh www.setcom.bg i da pingnesh 195.230.0.24 ot nqkoi windows ako mojesh da pingnesh IP a ne mojesh da ping hostname znachi problema e w dns-a, a ako ne mojesh da pingnesh i IP-to znachi nqmash izobshto net na windowsa, tyrsi problema w GW-q ili w nastroikite na mrejata - ip i subnet mask wij dali routera i win-a sa w edna i syshta mreja da ne bi routera da e samo wyw mrejata na isp-to. ai kato kajesh kwo e stanalo sha mislim natatyka ...
И аз за пръв път чувам за FreeSCO (тва си е минус за мене), но си мисля, че по-голяма помощ ще получиш, ако кажеш каква е целта на занятието. Оставам с впечатление, че си сглобил малък LAN и искаш да споделиш Internet достъпана единствения компютер с вразката с останалите. Ако това е проблема той се решава много лесно...
Ghost e mnogo prav ako naistina iskash da napravish tova ne ti triabva nikakuv Freesco 2.6 prosto pravish masina s win98 SE instalirash internet connection sharing na servernata mashina pravish nastroika na tcp/ip IP 192.168.0.1 mask 255.255.255.0
za lan kartata na servera.
Za clientskite mashini :
IP 192.168.0.2 .. 254 mask 255.255.255.0
GW 192.168.0.1
DNS 192.168.0.1
nastroivash dailup connectiona na servera da nabira pri zaiavka ot clientskata mashina i vsichko trugva.
nastroikata na dailup connectiona na servera
ti a dava dostavchika na internet.....
Stranno vse pak kak nikoi puk da ne e chuval za FreeSCO ? Uj wse razni hora deto razbirat i to ot dosta neshta po tova koeto sum chuval i slushal - FreeSCO se deli na 2 dumichki - Free i SCO, Free niama da obesniavam kakvo znachi - predpolagam vsichki znaiat :) a sco - znachi Santa Cruz Operation i e ne bezizvestna *nix OS.
Все пак това е под-тема на "WINDOWS"...има си отделен TOPIC "Linux"...там май щеше да е по-подходящо да се разисква *nix приложение...