Когато пусна да гледам DVD диск, след 1-2 минути започва да накъсва, DVD устроиството започва непрекъснато да чете и CPU скача на 100%. Колкото и да го чакам, не спира докато не изключа player-a.
Този проблем ми го дава независимо дали съм с WMP, Media player Classic ili WINDVD.
На чисто инсталиран WIndows няма проблем, понеже и друг път ми се е случвало и след преинсталация на XP се оправя... явно временно
Пробвал съм да изключа антивирусната да не би тя да влияе, махал съм кодеците от k-lite и т.н. обаче не мога да разбера от къде идва този проблем. Със сигурност DVD-то е наред.
С Windows XP SP1 съм. Лаптоп ACER Aspire 1600DLC, Celeron 2.4, 512 RAM, ATI Radeon 9000 със собствени 64 Mb, DVD-CD-RW.
помогна ми един пич от форума на techbg оказа се, че някакоя програма е скапала драйвера на secondary IDE channel кадето е въразно CD-to и то работи на PIO вместо на DMA. Деинсталирах драйвера и оставих windows-a да си го открие сам. Това върна настройките на DMA Mode 2 и реши проблема....
не съм сигурен коя програма е осрала системата... подозирам NTI CD Mаker, който си идва с лаптопа....