изчезнали си-ди-ром устройства...?!?
На някой случвало ли му се е след "фатална грешка" (син екран) при Win_ХР да му изчезнат всички си-ди-ром устройства ? и знаете ли как да се справя с този проблем без преинстал ?? В момента всички си-ди-ром устройства включително и виртуалните ми ги няма!!! дайте съвет.
На Device Manager - Properties пише "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)" [?][?][?]
Как да го направя това System Restore ?
Направих го Систем Ресторе -то обаче не става [:(!]
Пробвай други драйвери firmware.Виж какво значи този код 39.Може да намериш някоя полезна информация
Мдам, нещо ти е прецакало драйвера на СД-то.
Точно същия проблем съм виждал и при проблем с драйверите на чипсета. Опитай, според мен проблемът ти при всички случаи е от драйвери.
Освен това не знам колко е късно вече да пробваш и с last known good configuration (F8 при стартиране на компютъра)
Ако си с чипсет на VIA пробвай от Device Manager-a да деинсталираш VIA Bus Master IDE Controller. Рестартирай и след това инсталирай драйвера за дъното (4-in-1). Aко си с друг чипсет дейстай аналогично.
Благодаря на всички за съветите и предложенията, оправих се.
[quote]Благодаря на всички за съветите и предложенията, оправих се.
Как успя.И при мен се появи същия проблем, но не след син екран.
На 30.09 устройствата ги имаше.На 1.10 сина ми е бил през деня на РС то и ми каза,че е забелязал ,че ги няма.
Не помогна Систем ресторе. При мен грешката е 41.
Биоса ги разпознава устройствата. CD - Samsung, CDRW - Teac
[quote]Мдам, нещо ти е прецакало драйвера на СД-то.
Точно същия проблем съм виждал и при проблем с драйверите на чипсета. Опитай, според мен проблемът ти при всички случаи е от драйвери.
Освен това не знам колко е късно вече да пробваш и с last known good configuration (F8 при стартиране на компютъра)
Пробвах и с F8 при старт но нищо не се оправи.
При мен излиза : "Windows successfully loaded the device driver for this hardware but cannot find the hardware device.(Code41).
В "Add Hardware Wizard" CD I CDRW то ми са с жълта удивителна.
Не се инсталира нов хардуер.
[quote]Ако си с чипсет на VIA пробвай от Device Manager-a да деинсталираш VIA Bus Master IDE Controller. Рестартирай и след това инсталирай драйвера за дъното (4-in-1). Aко си с друг чипсет дейстай аналогично.
И двете СД та свързани на Secondary IDE Chanel.Възможно ли е контролера да е сдал багажа?Ще видя и кабела да сменя
По принцип е възможно, но ме съмнява да е се е стигнало чак до там. Според мен е от драйвер.
1.Деинсталирай драйвера на дъното ( за 4-in- 1 става като го стартираш наново и му маркираш опцията "Uninstall")
2.Деинсталирай IDE каналите - ot "Device Manager"
3. Рестарт
4. Windows си разпознава наново IDE -тата и си слага негови драйвери.
5. Инсталираш отново драйверите на дъното (за VIA чипсет - 4-in- 1)
[quote]По принцип е възможно, но ме съмнява да е се е стигнало чак до там. Според мен е от драйвер.
1.Деинсталирай драйвера на дъното ( за 4-in- 1 става като го стартираш наново и му маркираш опцията "Uninstall")
Не се деинсталира драйвера.Устройствата мога да ги деинсталирам,но с драйвера не мога да се преборя.Дава ми грешка 19.Явно че е проблем в драйвера,но не мога да се преборя засега.Лошото е ,че като му дам от СД с инсталационен диск да се прпокрие не се получава.Работата отива на формат.
Пробвай да сложиш по-нова версия на драйвера (от хард диска). Не съм сигурен какво ще се получи, но поне няма какво да губиш.
Пробвайте това http://support.microsoft.com:80/supp...NoWebContent=1 Отнася се за windows 2000, но става и за XP.