Резултати от 1 до 3 от общо 3
Like Tree4Одобрявам
  • 4 Post By kod

Впечатления от спа хотел Астера Банско

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #1

    Впечатления от спа хотел Астера Банско



    Както обещах, време е за отзиви от хотел Астера Банско, в който изкарах 4 дни на Коледните празници.
    Започвам от основното, поради което избрах този хотел - басейните, или както ги наричат от хотела - Аквапарка.

    Напълно заслужено име!!! Обичам басейни и съм обиколил доста хотели в България и извън нея заради тях. Такива вътрешни басейни като в Астера не съм виждал никъде, най-добрите са!
    Долният етаж на спа центъра е оформен стандартно - Vip част, зона за релакс, 2 сауни, едната от които голяма, страхотна, голяма парна баня, турска баня, установка за лед, ведро със студена вода и голям, стандартен правоъгълен басейн. Единственото неработещо нещо в СПА-то е приключенския душ.
    Всичко е на ниво, чисто, поддържано, работещо нон стоп между 10 и 22 часа.
    Голямата изненада е горният етаж - страхотен, нов комплекс с множество забавления и модерна техника. Включва 5-6 басейна с различна топлина на водата между 29 и 36 градуса и много заигравки - водопади, фонтани, масажиращи лежанки от различен вид в различни части на басейна, джакузита под път и над път, много готина и бърза "ленива река", обикаляща около басейна, стена за скално катерене над един от басейните.
    Сигурно изпускам нещо, забавленията са страхотни, водата чиста и топла.
    Аквапаркът също е с работно време от 10 сутруинта чак до 22ч вечерта - страхотно е да се топнеш след вечеря.
    Помещението на Аквапарка е над земята, има множество прозорци отстрани и фрагменти стъклен таван, така че е светло и приятно. Климатизацията е супер - помещението е добре вентилирано, топло, но не влажно и задушно.
    Единствения недостатък на водните атракции - не са с минерална вода, а с обикновена, хлорирана, която се затопля.
    Хотелът има и малък външен басейн, долепен до Аквапарка за лятото.

    Хотелът - голям, от няколко корпуса. Трудно се намира, но веднъж намерен се оказва, че е на отлично място, в новата част на Банско, на 2-300 метра от кабинковия лифт. Заграден е от високи сгради, има някаква площ, но гледката не е впечатляваща.
    Екстрите са неудачно разпръснати м/у сградите - в едната е билярда, в друга боулинга, в трета тениса на маса и фитнеса... трудно се ориентираш и за всичко трябва да питаш и да търсиш водач.
    Персоналът е много любезен, достатъчен е, целият хотел е с централна климатизация и е много топъл.
    Във второто крило ресторантът е взет от мидена ферма Дълбока, но не го изпробвах - седи празен и ме притеснява да ям миди в него.
    Ресторантът в централната сграда - нормален, относително уютен стандартен ресторант за блок маса.
    Храната.. на блок маса - средна работа. Не мога конкретно от нещо да се оплача, има избор, 2-3 вида скара, готвено месо, риба веднъж, дваж. Става, но и по-интересна съм виждал.
    Стаята - огромна, с две тераси, топла, с нов плосък 32-инчов Самсунг със супер картина. Не съм убеден, че е стандартна двойна, имаше заключена свързваща врата към друго помещение, може би стандартната двойна не е толкова обширна. Избор на тв програми - пребогат, в това число HBO + Cinemax.
    Малко неуредици с мини бара, но го има и е що годе добре зареден.
    Банята е приятна на размер, добра вентилация, допълнителна печка, вана. Топла вода - винаги като изключим деня, в който си тръгнахме.
    Почистване - ОК, смяна на халати, хавлии, спално бельо - веднъж на 3 дни, напълно приемливо.
    Лоби барът и фоайето... мъъничко малки и невзрачни, има камина, която не беше пусната нито веднъж в опит за организиране на по-приятна обстановка. Wi-Fi - добър, наличен във фоайето, в ресторанта обхватът на безплатния се губи, но там, както и по стаите има друга, платена мрежа с добро покритие.
    Във фоайето има и малко магазинче с неясно работно време, откъдето можеш да се снабдиш с напитка или забравена козметика.

    Едно единствено разочарование - абсурдна Коледна вечеря - и като меню, и още повече като организация.
    Изхождаме от безумно надутата цена - 200лв за 2-ма + дете, включваща някакво ядене, малка ракия, един сок, една вода и половин бутилка долнопробно вино. Поради надутата цена - много малко народ беше заплатил куверти. На празничната вечеря има - няма се събраха само 50-60 души.
    Храната - под всякаква критика - грозни чинии, незабележително меню, неотговарящо в детайли на предварително обявеното. Скъп ресторант - допълнителна ракия 80мл - 10лв.
    Празнична украса - нулева. Програма - липсва - някакво смотано хлапе, което се опитва да диджейства - от 8 вечерта до 10 въртеше 5 коледни песни и си вадеше сополи от носа.
    След това настана ад - друго хлапе - Шанел, участничка в Стар Академи или някакво друго долнопробно ТВ предаване за нещастие на всички други беше гост на хотела в компанията на 20-ина варненски празнуващи. Коледната програма, която липсваше се превърна в изключително досадно, шумно и безвкусно частно парти. Девойката започна да си грачи и крещи по микрофона, подбирайки вместо диджея остарели, скучни музички, почнаха да се мятат къчове между масите. За реалистичност е редно да се спомене, че момичето изглеждаше прекрасно, но това не намалява неадекваното празненство, предвид това, че би следвало да е Коледно парти за Всички гости на хотела...
    Резултатът - до 11 часа, час след като варненската групичка реши, че това не е Коледно парти, а тяхно лично ресторантът се опразни напълно - голяма група братушки възмутено си взеха яденето и пиенето в ръчичка и се преместиха в лоби бара!!! да си допият, всички други маси платиха и се изнесоха към по-нормални заведения, като в ресторанта остана само банкета на Шанел & Ко.

    С две думи, кошмарна празнична вечер, с привкус на долнопробност на доста сериозна цена.

    Все пак, всичко друго в хотела ми допадна, а водните атракции са очарователни и незабравими.

    Самото Банско... - зимата в Банско съм ходил преди 10-ина години, лятото - преди 2. Съвременното зимно Банско е място, което всячески ще избягвам в бъдеще. Едно огромно село, което се опитва да се превърне в курорт - оргомни празни бетонни хотели, абсурден брой кръчми, липса на каквото и да е друго освен хотели и кръчми, абсурдни цени навсякъде, сравними с нормален европейски курорт.
    Въпреки липсата на сняг и непълното функциониране на пистите, малкото почиващи бяха достатъчни за да задръстят кабинковия лифт.
    Мръсно, грозни, безинтересни улици, отвратителна смрад от комини навсякъде.
    Характерно за село, всичко е концентрирано в една и половина улица, останалата част на селото - град е пустош.
    Всичко е изключително изкуственоо и дразнещо, навсякъде те тормозят викачи на заведения, липсва атмосфера, гледка, приятна и празнична обстановка.
    Единствено стария град е запазил част от очарованието си. Механите в него са колкото и преди, основният живот се е изнесъл нагоре, към новопостроените хотелища, огромни ресторанти и пъбове около лифта.
    Естествено, това не пречи една манджа да е 30+лв в която и да е механа или кръчма, салатата от 10 нагоре, ракията 8-12, наливното вино 18лв или повече.
    В общи линии, за похапване за двама с дете на обяд без оливане си отделете 50-ина евро.
    Не мога да отрека, че персоналът е затрогващо любезен и ангажиран във всяко заведение, което посетих, което донякъде компенсира идиотските за България цени.

    Ами това е - страхотен хотел на безинтересно, панаирджийско място, бих го посетил пак само лятото, в по-спокоен период, когато циркът по улиците няма да е толкова натрапчив.
    Естествено, ще избягвам каквито и да е организации на официални събития в хотела за да не се разочаровам.
    estqwerty, Aleksandars, Kasap и 1 други харесват това.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #2

    Отговор: Впечатления от спа хотел Астера Банско

    А с цигарките как е положението тази зима в Банско?

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #3

    Отговор: Впечатления от спа хотел Астера Банско

    По-зле от София.
    Доста чужденци има и не, че не се пуши, но по-трудно предлагат...
    В хотела и големите пъбове - твърдо не. В кафетата и механите - с променлив успех.
    Много са зле с външните отоплителни тела - миналата година всяка кръчма в Сандански имаше, а сега в Банско са кът..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Програма за Хотел
    От IvO™ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 15
    Последно: 19-03-19, 07:49
  2. Хотел Свети Георги - Синеморец - Не ходете там
    От root666 във форум Черен списък
    Отговори: 35
    Последно: 17-08-12, 10:14
  3. WDS за хотел
    От glarus във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 21-12-11, 17:36
  4. Нова инсталация на апартамент - с карта като хотел или не?
    От nikolayvarna във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 8
    Последно: 27-03-11, 14:29
  5. Хубав хотел
    От mike_bg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 05-09-04, 20:37

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе