Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Такса за нотариус при продажба на кола и каква е цялата процедура на продажба?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Такса за нотариус при продажба на кола и каква е цялата процедура на продажба?

Някой да знае как става това с покупката на кола която се продавала с фактура. Нямало нужда от нотариус.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re: Такса за нотариус при продажба на кола и каква е цялата процедура на продажб

Продажбата с фактура става само при положение, че колата се води собственост на фирма.Но мисля че фактурата не е достатъчна и пак се минава нотариус.Купувал съм кола от фирма.Колкото до екотаксата-тя отпадна от 01.01.2005.Който платил-платил,имал бол пари...

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re: Такса за нотариус при продажба на кола и каква е цялата процедура на продажб

М-да - за екотаксата - платих я- 2 пъти
    С фактура - фирма, нов внос...

5. aliver
    Guest

А може ли да ми кажете как стоят нещата ако искам да продам колата на чужденец който не е в БГ а ще прати човек ! Предполагам?

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Абсолютно същата е процедурата. Този, неговия човек трябва да има пълномощно да купува на името на упълномощителя, което се проверява от нотариуса и това е. Лани тъй продадохме имот, без да му видим очите на ингилизина.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Re: Такса за нотариус при продажба на кола и каква е цялата процедура на продажба?

Тук говорите за продажба, я кажете подробно процедурата при купуване. Моята е на инвалид, изтече срока и вече мога да си я прехвърля.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Когато съм спрял от движение кола продължава ли начисляването на данъци?

10. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Когато колата е спряна от движение, но не е бракувана, данъците продължават да ти се начисляват... Имам един такъв барутник, дето не съм го бракувал от 2 години просто защото ме мързи да се разкарам до данъчното да си платя данъците, без които не мога да я бракувам

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Първо ходиш в КАТ, после в данъчното, но гледай да е до края на годината, защото инак дължиш данък и за следващата, а той със сигурност ще е по-голям от сегашния.

12. Loca
    Guest

Имам следната ситуация, моля ви за помощ, че се оплетох яко....
    Ще продавам кола, спряна от движение, с пълномощно от 3-ма наследници.
    Какъв е плана - трябва ли да ходя при застраховател?Първо в общината ли отивам да плащам данък, ако не е?
    После отивам при нотариус с 3-те пълномощни, подписвам договор за прехвърляне,и две декларации някакви,
    И какво, оказва,че ще се води на името на стария собственик в общината, така ли?

и после в данъчната служба ли?

А не е ли наистина по-добрия вариант да се отрегистрира? ЗА колко време става, знае ли ссе?

Благодаря предварително.

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Плати си неплатените данъци и отивай при нотариус с клиента. Мисля, че вече не си длъжен след продажбата да декларираш в данъчното, но най-добре ще те осведоми нотариуса. Обикновено нотариусите облекчават процедурата и поемат като задължение плащането на 2% държавна такса вместо тебе.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Приключена продажба.
    От VIGOR във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 16-01-13, 16:29
  2. Продажба на смартфон за чужбина
    От spammer във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 10-09-12, 18:22
  3. Продажба на телевизор.
    От borkokn във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 04-12-11, 11:37
  4. Продажба на линкове
    От armani` във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 22-01-09, 21:40
  5. Интересни части за продажба
    От vincent във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 05-12-08, 17:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе