Някой да знае как става това с покупката на кола която се продавала с фактура. Нямало нужда от нотариус.
Някой да знае как става това с покупката на кола която се продавала с фактура. Нямало нужда от нотариус.
Продажбата с фактура става само при положение, че колата се води собственост на фирма.Но мисля че фактурата не е достатъчна и пак се минава нотариус.Купувал съм кола от фирма.Колкото до екотаксата-тя отпадна от 01.01.2005.Който платил-платил,имал бол пари...![]()
М-да - за екотаксата - платих я- 2 пъти
С фактура - фирма, нов внос...
А може ли да ми кажете как стоят нещата ако искам да продам колата на чужденец който не е в БГ а ще прати човек ! Предполагам?
Абсолютно същата е процедурата. Този, неговия човек трябва да има пълномощно да купува на името на упълномощителя, което се проверява от нотариуса и това е. Лани тъй продадохме имот, без да му видим очите на ингилизина.
Тук говорите за продажба, я кажете подробно процедурата при купуване. Моята е на инвалид, изтече срока и вече мога да си я прехвърля.
Когато съм спрял от движение кола продължава ли начисляването на данъци?
Когато колата е спряна от движение, но не е бракувана, данъците продължават да ти се начисляват... Имам един такъв барутник, дето не съм го бракувал от 2 години просто защото ме мързи да се разкарам до данъчното да си платя данъците, без които не мога да я бракувам![]()
Първо ходиш в КАТ, после в данъчното, но гледай да е до края на годината, защото инак дължиш данък и за следващата, а той със сигурност ще е по-голям от сегашния.
Имам следната ситуация, моля ви за помощ, че се оплетох яко....
Ще продавам кола, спряна от движение, с пълномощно от 3-ма наследници.
Какъв е плана - трябва ли да ходя при застраховател?Първо в общината ли отивам да плащам данък, ако не е?
После отивам при нотариус с 3-те пълномощни, подписвам договор за прехвърляне,и две декларации някакви,
И какво, оказва,че ще се води на името на стария собственик в общината, така ли?
и после в данъчната служба ли?
А не е ли наистина по-добрия вариант да се отрегистрира? ЗА колко време става, знае ли ссе?
Благодаря предварително.
Плати си неплатените данъци и отивай при нотариус с клиента. Мисля, че вече не си длъжен след продажбата да декларираш в данъчното, но най-добре ще те осведоми нотариуса. Обикновено нотариусите облекчават процедурата и поемат като задължение плащането на 2% държавна такса вместо тебе.