Ахахаа...станах известен ;-)))))))
Здравейте, а аз си мислех че човека си търси аларма....
Мисля си че малко попрекалихме с мненията. Значи преди около 4 месеца ми се наложи да купувам аларма. И отидох на Илиенци, тъй като ми бяха казали че там са евтини. Аз разбира се отидох и си намерих - 46 лева ми излезна алармата с 2 устройства за централно заключване. Ако се спазариш може и да ти свали 5 лева. Поставянето на алармата е елементарно, обяснено си е със схема кое как да стане. Не ти трябва висше за да я свържеш... Не мога да ти обясня къде точно се намираше тъй като съм забравил. Но беше от централния вход после в ляво между голямата сграда (от дясно) и сергиите (от ляво), вървиш 20-30 метра и се пада от лявата страна - в една сергийка за автомобилни аксесоари имаше всичко за автомобила, и един чичко ми свали даже 4 лева. Значи това е аларма с 2 дистанционни с централно и 2 машинки за централното (по 5 лева всяка от тях).
Надявам се че моята информация ти е помогнала. А да забравих да кажа има и гаранция 1 година
Преди няколко години и акумулатора на москвето изчезна(от двора на вилата докато вечеряхме) баща ми направи следното: прерабати малко рамката с която се прикрепя акумулатора (винкел 25 х 25 х 3) като на местата където се подават шпилките сложи 30 мм тръба, а самите гайки ги направи триъгълни - (и съответен ключ). По този начин гайката се затяга в тръбата - не може да се използва друг инструмент.
Моята цел е да предотвратя доколкото е възможно отварянето на колата, а вече подсигуряването на скрепителните елементи и механизми е съвсем друга работа, която със 100% сигурност ще предприема.Първоначално публикувано от muncho
П.П. Благодаря на изказалите се по темата (колкото и малко да са те)! Ще обмисля всички дадени предложения. Търсенето на отговори продължава...
Следейки темата се зачудих, а какво ли ще се получи ако се интегрира спрей с невропаралитичен газ към алармата... Струва ми се малко по-икономично от протиловите аларми в ***** по време на първоначалното натрупване на капитал.
Един дядо, бивш учител по химия, си беше заложил капани на вилата така, както предлагаш, fori...осъдиха го.
В тая връзка, някой случайно да е чул/чел/видял дали нашенските апаши достигат до пределната наглост да отварят капаците/вратите с груба сила - използвайки щанга, лост или подобни - изкъртвайки заключващите механизми?
RE fori : Следейки темата се зачудих, а какво ли ще се получи ако се интегрира спрей с невропаралитичен газ към алармата...
Има 2 разработки на "Арсенал " и се продават .Едното е със стъклена ампула и газ, а другоата е с патрон с невропаралитичен газ.С патрона е по новата разработка. преди време съм ги виждал в оръжейните магазини.
да, чупят ключалки, също и стъклаПървоначално публикувано от BerkStock
На мен ми се е случвало - намерих си колата с изкривен ъгъл на капака на двигателя. Беше извъртян на ~270 градуса. И друг път съм попадал на некадърници - бяха скъсали жилото за отваряне на капака. Имай предвид, че и двата случая бяха около 1995год. Сега може да е различно.Първоначално публикувано от BerkStock
Първоначално публикувано от Ghost
Аа, на мен точно така ми я отвориха, гадовете... Но с изкривяване на ламарини вече надали могат да постигнат нещо. Поне не при моята кола.
Исках да кажа дали имат навика да насилват заключващите механизми я с щанга, я с лост, и буквално да изкъртват механизмите, а не просто да си проправят път към жилата и т.н.
ето така правят: http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=12226
Един Доберман би свършил перфектна работа
да си стои тихо и да дебне за да ебне !
Колата си от отваряне не можеш да я спасиш но има един перфектен начин за осакатяване - вълчи капан под педалите. Гарантирано може да го намериш на сутринта , в комплект с еднокрак мераклия.
Навремето пуснаха електрошокови седалки които се пускаха с централното. Вървяха с автонимно захранване , но после излезе закон че може да те съдят - ако джамбаза е със слабо сърце , може да пукне ( ама кво майкинта си дири в колата ми тогава ? )По тази логика ,той може да пукне от напрежение че е подкарал хубава скъпа кола примерно - сигурно и тогава пак ще ме съдят .
skynet Винаги си напред с идеите особено като стане дума за автомобилиПървоначално публикувано от skynet