Първоначално публикувано от
BerkStock Тая сутрин Жигулката ми осъмна без акумулатор...
Изчетох какви ли не форуми, дискусии и т.н. и стигнах до извода, че наличието на аларма малко или много спомага за предотвратяването на тия изцепки и в момента пред мене стои изборът: дали да се опитам да си направя алармена система сам или да си купя такава...
В първия случай ще имам евентуален проблем с намирането на дистанционно устройство (двойката превключвател-дистанционно) за контрол на алармата (ON/OFF). Във втория случай леко ме притеснява предварително дочутата или прочетена сума, с която би се наложило да се разделя. За да не вкарвам излишни предразсъдъци по темата с конкретни цени и т.н., задавам директно въпроса...
Предвид гореописаното, а и като се има предвид, че не ми трябва аларма с обемен детектор, звуков детектор и не знам си още какво (просто трябва да следи за насилствено отваряне на капаците на двигателя и багажника или на вратите и да вдигне врява; би било добре да има шоков датчик, стига това да не се отрази драстично на цената),
според вас по-удачно и по-евтино ли ще излезе да си направя алармата сам или е по-смислено да се изръся за готова такава?
И при двете алтернативи -
моля, препоръчайте магазин/фирма/сервиз, от който да мога да закупя необходимото оборудване (в единия случай - дистанционното управление с приемника, а в другия - самата алармена система).
Въобще - трябва да опитам да реша частично проблема със сигурността на колата по
най-добрият възможен начин на по-ниската възможна цена. Както споменах, става дума за Лада тип Жигула, намираща се в София/Берковица, която няма централни заключвания и такива подобни модернизации...
Предварително благодаря на всички отзовали се!