Re:Данък МПС за 2009 година
Някъде да съм писал, че съм от Варна!? Нищо не е объркано - миналата година беше същото. Обаче, ако караш мощна и нова кола, плащаш със 70% повече от миналогодишния данък. Имам познат с джип NIssan Pathfinder, купен от магазина миналата година в началото на март: данък за 10 месеца за 2008 около 340лв, а тази година 706лв за 12 месеца! Да му е честита...
Цитат:
Първоначално публикувано от Niakoi
Някъде да съм писал, че съм от Варна!? Нищо не е объркано - миналата година беше същото. Обаче, ако караш мощна и нова кола, плащаш със 70% повече от миналогодишния данък. Имам познат с джип NIssan Pathfinder, купен от магазина миналата година в началото на март: данък за 10 месеца за 2008 около 340лв, а тази година 706лв за 12 месеца! Да му е честита...
Точно това имах предвид като казах, че вашата община са решили да ви сложат по-малко данъци. Явно при вас данъка за по-нова кола е като за по-стара при нас т.е. с 50% по-малък.
При всички случаи данъка с всяка година ще отива нагоре :081:
Затова в другите европейски държави (и не само там) гледат да се отарват от старите си коли 'щото им излизат много скъпо, а ние гладаме да им ги купим щото ни излизат по-евтино.
Така са решили нашите управници.
И в Търговище данъка е по-малък от колкото във Варна.
Днес посетих данъчното. За автомобил 110 коня, '96, платих 167.67
София
Цитат:
Първоначално публикувано от mr24
Това с коефициентите е най-тъпото. Вместо да се стимулира карането на нови автомобили се стимулира точно обратното. Няма никаква логика, ама така е в нашата мила родина.
А тази таблица актуална ли е за 2009? Защото изкарвам, че трябва да платя данък 70 лв, а си мислех, че ще е над 100. Пък пробвах разни калкулатори - всеки изкарва нещо различно
Тези които имат възможност да карат нови коли не мога да ги мисля.Те могат да си плащат скъпите данъци.А ние със старите курници е нормално да плащаме малко-моето 16 годишно рено клио за 2009 -10.11 лв :ole :taz :Drinks:
VEKTRA 18год 90 к.с.-66 лв. Хасково.