Re:Войната по пътя и Жертвите
Mr.TECHNO
Не съм чувал на някой мой приятел да са му искали толкова много, а повярвай - случки мога да ви разправям десетки. С 10 или 20 се "оправят" повечето нарушения.
Идеята ми беше, че по нашите пътища е разпространено чувството за безнаказаност. И докато не се направи нещо кардинално няма да се промени черната статистика.
VPM почни да четеш какво пиша.
Ако се вдигнат глобите - подкупите ще скочат, и не всеки ще може да плаща.
а това за рушвета за колан - да ходя до банка, е смешно и наивно.
Цитат:
Първоначално публикувано от saint056a
Добре hristobotev, а ти какво предлагаш да се промени? Понеже както разбрах ти си просто против високи глоби.
Нищо не си разбрал от това дето съм писал..... :) Но за това сме форум да си говорим.
Против корупцията в КАТ съм. Създават се предпоставки за увеличаване след всяка промяна на глобите. Защото, ако има ясни правила и строг вътрешен контрол в МВР - ще има и хванати с подкупи и уволнени катаджии. Не съм чул за отдел занмаващ се с това.
Не искам да карам като идиот, не искам да карат така и хората около мен. Но я ми кажете, защо винаги полицаите се крият на места за които знаят, че ще сгрешите ? Защо има ограничения пред всяко кафене или каравана по пътищата ? Защо не ги накарат тия "бизнесмени" да си финансират отбивка пред заведението ? Защо пътното не сложи ограда пред тези места ? Да, но е по-лесно да се сложи знак 40 км/ч, никой от Вас не се замисля за оня текст в закона. Че скоростта се намаля с пътни знаци през 150 м. със стъпка не по-голяма от по 20 км/ч (това не важи за навлизане в населено място). Нямам спомен да съм виждал 70-50-40 км/ч през 150 метра.
Знам едно място след В.Търново, дето има едно гнусно тенекиено кръчме (неработещо през зимата и след 20 ч. вечерта), с ограничение 40 км/ч и там винаги дебнат полицаи. Защо не пазят дечицата и майките в града, а пътуват 25 км. за да дебнат трафика ? Защо преди 3 години въведоха в МВР - "Допуск за работа към КАТ"!!!???! Така всеки пешак полицай вече размахва палката и те спира за глупости вечерта и през нощта.
Общо взето, не вярвам в превенцията с високите глоби, преди да са се оправили нещата с корупцията в тази система.
В заключение се сещам, че увеличаваха глобите на 5-6 пъти за последните 20 години. Но не са спаднали ПТП.
ПП. Крис много ти е болезнена тая тема за Голфа, просто илюстрирах. А и те често са с друг тип "бараки".
Не виждам никъде починалите мотористи за тази година
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
За съжаление докторите ги отчитат на друго място.
в графата на "донорите" :(
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Нищо не си разбрал от това дето съм писал..... :) Но за това сме форум да си говорим.
Против корупцията в КАТ съм. Създават се предпоставки за увеличаване след всяка промяна на глобите. Защото, ако има ясни правила и строг вътрешен контрол в МВР - ще има и хванати с подкупи и уволнени катаджии. Не съм чул за отдел занмаващ се с това.
1. не виждам смисъл да се плюе по полицаите, които вземали подкуп! все пак и те са хора, и те се намират във финансова криза! :-memnon по-добре обърнете внимание на хората, които предлагат подкупи! защо никой не плюе по тях, а всички обвиняват за това полицаите!? нека спрат да дават и да видим тогава как ще взимат полицаите! не забравяйте, че предлагането на подкуп е престъпление! :2guns:
2. това, че не си чувал за отдел занимаващ се с това не означава, че няма такъв! не се изказвай неподготвен! :)
п.п. обръщам се към всички - интересно ми е защо толкова много се говори за корупцията в МВР а никой не обръща внимание на корупцията в другите сфери? да не би да са само полицаите, които вземат пари? просто не мога да се сетя за място, където корупцията не съществува! само за пример - на кой не му се е случвало доктори да му искат пари - било за него или за негов близък? защо никой не говори за това да речем? ами какво ще кажете за политиците? защо никой не говори за тях? :2guns: това, че някой полицай е взел 10-20лв е едва ли не най-големия проблем в Б-я! ами политиците, които взимат хиляди, милони... защо не коментирате тях? :016:
Djia (полицай си, нали), според теб в темата за "войната по пътищата" може би трябва да се обсъжда и глада в Африка?
Djia - кажи ми какво ще стане ако аз предложа подкуп на полицая , но той ми откаже ? -акт с висока глоба и административно наказание . Е дали следващия път ще нарушавам така лекомислено и наивно закона за движение ?
Ама и Те как се изхитриха - фишове до 50лв. без право на обжалване, трябва да се пълни хазната.
Фишът се обжалва на място.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
Мотористите са в тези цифри.
Djia - Не плюем никого, просто обсъждаме наболял проблем. Дали можеш, да ни помогнеш със статистиката за разобличени и заловени полицаи с подкупи, разкрити от Дирекция Инспекторат ?
Дали можеш да кажеш, колко служители през 2008 година са предали сигнали за корупция в звената на МВР ? Защото чл. 30. "Полицейският служител се противопоставя и е длъжен да информира своите началници или съответните органи за всеки акт на корупция, достигнал до неговото знание" - е задължителен за всеки служител !!!
Ако решиш, че има нужда да отвориш нова тема за злоупотребите при митничари, лекари, социални грижи или за качеството на храните, аз с радост ще пиша в нея .....
и понеже виждам, че темата се отклонява от заглавието, искам да я върна в правилното русло с пълната си подкрепа за становището на hristobotev в първия пост - война на пътищата няма, повтарям го от маса време, цитирайки същата всеизивестна статистика: "в България ВСЯКА година биват убити на пътя около 1000 човека", независимо от малоумните кампании 'не карай пил', 'обади се като пристигнеш' и др.подобни простотии
който иска да се връзва на тъпите журналя и спуснатите им отгоре "инициативи", дето се вика - be my guest
@FearMe с голямо неуважение ще те опонирам.
Незнам колко км минаваш извън града за 1г , но аз за 6м имам вече над 30 000
това което виждам ме ужасява - идиоти които в буквалния смисъл пречат и създават ситуации опасни за другите.
войната се отразява в :
1.Бясното шофиране.
2.Неправилните маневри и това че те натискат да излезеш от платното си щото насреща "раиш аз съм с BMW 6 -a или AUDI Q8-a и съм спредимство пред ругите"
3.Изпреварване по завоите на проходите без липса на видимост.
4.Някой настигнал те и не можейки да те изпревари те "натиска" да караш по-бързо.
5.Незачитане на другите като участници на пътя.
6. Паркиране като олигофрен така че вместо 5 -ма да се съберат идиота паркира успоредно и мисли само за себе си.
7. Постоянното сечене на тези в лявата лента от "недосегаем" бързак, който не му се чака опашка.
8. Употребил алкохол прави катастрофи и после бяга.
9. "Руската Ролетка" на мангалите в Плевенско , Стара и нова Загора.
10.Дивите гонки посред нощ на "бързите и яростните " които остават ненаказани.
Тези неща аз не ги правя.
Понякога превишавам с малко скоростта , но се съобразявам с останалите.
От години не съм карал по-бързо от 130 /140км и то на магистрали.
извън града рядко минавам 100/110км.
През последните 5 г се нагледах на смърт по улиците.
ПРез соц годините голяма част от смъртните случай ставаха заради необезопасените коли.
Сега колите са в пъти по-обезопасени , но ефект няма. "естествения подбор" си знае процента.
Не мога да се съгался че москвич 412 след удар в дърво заради калпава носеща част която не понася разбити пътища е била по-сигурна кола от bmw 5-a или 3-а с airbag, servo , автоматични стягащи се колани, усилени каросерии и тн. и тн.
еми... техно, както вече казах, въпрос на манталитет. :)
fXOrange - въпрос на закони , прилагането им и спазването им.
Как ще се постигне това - незнам, затова и не съм политик :016: