Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Автотехническа експертиза

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Re:Оценка на МПС или автотехническа експертиза.

Цитат Първоначално публикувано от zapaden
    Ако имаш идея от каде да се намери нещо от тях пиши.
    Много добра програма е и тази: PC Crash
    http://80.123.144.74/dsd/index.php
    и може да се намери тук
    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=897234

2.  

3. Тук е от
    Jul 2010

[здравете бихте ли ми помогнали с един проблем при регистрация в кат, а именно че имам една табелка с едни данни на колата и била леко разлепена и трябва д аи се прави експертиза. аз така я взех от автокащата и сега съм малко притеснен. има ли нещо ако тази табелка е леко разлепена?

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от mariqn1
    ...една табелка с едни данни...

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от mariqn1
    [здравете бихте ли ми помогнали с един проблем при регистрация в кат, а именно че имам една табелка с едни данни на колата и била леко разлепена и трябва д аи се прави експертиза. аз така я взех от автокащата и сега съм малко притеснен. има ли нещо ако тази табелка е леко разлепена?
    Предполагам за номер на рама се говори- ако има съмнения за "леко" отлепване се вика автоексперти за да проверят дали автомобила е с правени манипулации.
    Колата може ида е крадена.
    аз бих отишъл при търговеца си и да му кажа да си оправя кашата.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Сменял съм блок на двигател Рено - табелката беше занитена. Разпробих нитовете и я занитих на новия блок. Продадох колата така - не се стигна до експертиза, но е рисковано. Ама номерата на рамата са друга бира - там се гледа по-обстойно.

7. Тук е от
    Dec 2010

Re:Автотехническа експертиза

Цитат Първоначално публикувано от zapaden
    Някой да има идея от къде да си набавя програма за дешифриране на VIN код.
    Или програма за възпроизвеждане на ПТП.
    Нещо от сорта на REC-TEC : http://www.rec-tec.com/
    Можеш и на ръка да разпишеш уравненията. Не ти трябва какъвто и да било софтуер. Би те улеснил само един калкулатор с тригонометрични функции.

Expertcar е софтуерен пакет разработен в средата на Matlab Simulink. Този пакет към момента е черешката на тортата и дава по малко от 5% грешка. Няма по точна методика към момента. Дори и да се сдобиеш с подобен пакет ще ти трябва курс на обучение за да работиш с него най малко 1 месец. Както казах и в предния си пост не ти трябва.....Купи си калкулатор....А относно PC-Crash - този софтуер не може да се използва за симулация на ПТП. Ако някой успее да направи такава и да обясни движението на автомобилите след удара, обвързано с направлението на ударните сили /респ. директрисата на ударния импулс/ аз черпя. Моя съвет е да наблегнеш сериозно на Механиката.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Не пускай поредни мнения!
    Ако си изпуснал да добавиш нещо - просто редактирай последното си мнение и го добави в него.

Крис

10. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, подновявам темата поради пряко касаещото ме заглавие и бих помолил за компетентен отговор.
    Шофирайки по улица с предимство бях отнесен от пиян водач на друг автомобил, който "излетя" от тъмна пряка и оставяйки ме почти в несвяст избяга. Същият в последствие бе заловен, но колата ми е унищожена и върви към "ТОТАЛНА щета", а виновният се свърза с мен и иска да избегнем съдилища и да минем на споразумение. Колата ми няма "КАСКО" и заведох иск към неговата З.К. по"Гражданска отговорност". Въпросът ми е на колко би оценена по ШВАКЕ колата Рено Гранд Сценик 1,5 ДЦИ 101к.с. 180 000км. закупена нова на 05.06.2005г. ? Предварително благодаря за отговорите ви, каквито и да са.

11. Тук е от
    Jan 2012

Същият в последствие бе заловен, но колата ми е унищожена и върви към "ТОТАЛНА щета", а виновният се свърза с мен и иска да избегнем съдилища и да минем на споразумение. Колата ми няма "КАСКО" и заведох иск към неговата З.К. по"Гражданска отговорност". Въпросът ми е на колко би оценена по ШВАКЕ колата Рено Гранд Сценик 1,5 ДЦИ 101к.с. 180 000км. закупена нова на 05.06.2005г.
    Здравейте!
    Късно видях Вашия въпрос. Това което мога да кажа по въпроса е следното:
    След като нямате "Каско" щетата Ви ще бъде изплатена по наредба №24. Определя се цената в ново състояние и се овехтява с процент в зависимост от възрастта на автомобила. Данните които сте посочили не са достатъчни за да може точно да се определи цената в ново състояние. Според мен е между 40000 и 45 000 лева в зависимост от екстрите. След това тази цена се умножава по 30%. Стойността към момента на ПТП на Вашия автомобил е между 12000 и 13500 лева. Различните дружества използват различен % за определяне на тотална щета. Най използвания е 70% от стойността на автомобила /8400-9450 лева/. Т.е. ако стойността на увредените детайли плюс труда и стойността на вложените материали надвиши 8400-9450 ще Ви изплатят тази сума.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе