Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 69
Like Tree21Одобрявам

Зимни гуми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #46

    Отговор: Зимни гуми

    Хайде да прочетеш темата отначало и по-точно постовете на espace в които са цитирани съответните членове от съответните закони.
    Пък после ако имаш достойнство и държиш да бъдеш уважаван, можеш да напишеш например "извинявайте съфорумци, сбъркал съм".

    И относно заводското означение S - така както си го написал са приказки за малки деца.
    Един завод може да маркира с S за snow, друг да маркира с S за sun, а пък трети да не маркира с S нито една от гумите си.
    Когато посочиш международния документ задължаващ всички заводи да маркират с S гумите, които произвеждат и които съответстват на международно утвърдена спесификация предназначена за зимни условия, то тогава аз ще напиша "извинявайте съфорумци, сбъркал съм".
    Този пост е редактиран от MitkoS; 03-11-18 в 23:46.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #47

    Отговор: Зимни гуми

    Последните промени в ЗДвП изискват през зимата минимална дълбочина на протектора 4 mm. Производителите на зимни гуми гарантират запазването на характеристиките им до 5 мм дълбочина на протектора! За какво да се извиня? За това, че някой е забравил да отрази промяната в правилника? Че в него липсва и инструкцията как да се завива наляво в платно с многоредово движение!

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

  4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #48

    Отговор: Зимни гуми

    Последните промени на Чл.139 т4. са в сила от 21.01.2017 г.
    Отразени са поста на espace (пост #4 в тая тема), който ти или не си прочел, или си опериран от чувство за самокритика (?). ... Ех, има и по-лош сценарий, но го отхвърляме ... засега.

    Да припомня:
    Сега всеки селянин (думата е твоя) може да претендира пред катаджията, че е изряден, защото протектора на галошите му е около 2 мм, а самите галоши са "зимни гуми", щото така му е казал търговеца от който ги е купил.
    Основание за такава претенция му дават ЗДВП/Чл.139/т4 в комплект с ППЗДВП/Чл.10/9/г., в комплект още с липсата на нормативно дефиниране на "предназначени за зимни условия".

    Липсата на нормативно дефиниране на "предназначени за зимни условия", дава основание на всеки селянин (думата е твоя) да твърди, че кара с гуми "предназначени за зимни условия", щото например ги е намазал с домашно приготвена паста по тайната рецепта на баба си, с която паста баба му и дедо му са си мажели цървулите отдолу, за да не се пързалят по леда на улицата зимно време.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 04-11-18 в 00:35.

  5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #49

    Отговор: Зимни гуми

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Хайде да прочетеш темата отначало и по-точно постовете на espace в които са цитирани съответните членове от съответните закони.
    Пък после ако имаш достойнство и държиш да бъдеш уважаван, можеш да напишеш например "извинявайте съфорумци, сбъркал съм"...
    Драги MitkoS, виждам, че постът ми #45 те е засегнал / обидил, за което искрено съжалявам и ти се извинявам. Достойнството ми по никакъв начин не се засяга, защото целта ми не е била да те обиждам. Целта ми беше да обясня смисъла на употребата на зимни гуми в студеното време. Нямам никакви лични претенции да бъда унижаван или уважаван в който и да е форум, където съм анонимен, нито пък искам да налагам това свое виждане на някой друг. Толкова по тема обяснения и извинения. Сега по същество:
    Преди около 2 години спечелих дело в съда срещу подобен казус, затова изписах постове #45 и #47, надявайки се да не съм си загубил времето. Разказано с едно изречение, бях блъснат отзад, бе ми съставен акт и ми бе издадено наказателно постановление от КАТ, поради разминаването на ППЗДП и закона. В нашия случай е пропуснато да се дефинира в закона дълбочината на протектора на зимната гума, защото точка 4 е преправяна от некомпетентни говеда - илитерати, размазали лайната си и на много други места, оставяйки десетки вратички за неспазване на иначе хубавите ни закони. Заставам зад всеки един епитет в постовете си с номера 45, 47 и този, надявайки се да не ми се налага да се извинявам на някого или да се модерират, защото съм прав. В момента преговарям ЗДвП и съм поръчал немския правилник, поради безбройните грешки, несъответствия и пропуски в нашия.
    надявам се да не се засегнеш отново като ти припомня, че търговецът не може да вмени на някого или да излъже за предназначението на коя да е стандартна автомобилна гума, тъй като тя се маркира по строги правила, които не смятам да излагам по-долу.
    Важното е още да отбележа, че всеки един гражданин (селянин) на Република България може да предяви и спечели иск срещу държавата, в случай че е претърпял вреди през зимата от някой друг, ползвал зимни гуми с дълбочина на протектора под 4 mm.
    Хубава неделя!

  6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #50

    Отговор: Зимни гуми

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Важното е още да отбележа, че всеки един гражданин (селянин) на Република България може да предяви и спечели иск срещу държавата, в случай че е претърпял вреди през зимата от някой друг, ползвал зимни гуми с дълбочина на протектора под 4 mm.
    Ето това твое изречение, добре онагледява съществуващия проблем с нормативния дефицит по отношение на "предназначени за зимни условия".
    Тоя дефицит, освен че е предпоставка и стимулант за водене на ненужни и безумни съдебни дела, то още е предпоставка за катаджийски произвол (съответно катаджийска корупция), предпоставка е за селяндурски претенции, предпоставка е за лоши търговски практики ...

    Честно казано, надявах се някой да каже "не е така, какво означава предназначени за зимни условия, е посочено в еди кой си документ с правно значение"

    Хубава неделя и на теб и всички останали!

    --------------------------

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    че някой е забравил да отрази промяната в правилника? Че в него липсва и инструкцията как да се завива наляво в платно с многоредово движение!
    В актуалната версия на Правилника, няма понятие "многоредово движение".
    А относно това понятие "многоредово движение", в старите Правилници единственото уточнение е
    "Чл. 93. ... Движението на пътно превозно средство с по-голяма скорост от движещото се в съседната лява лента не се счита за изпреварване."

    Така че, завиването наляво на платно с повечко ленти е съгласно общата разпоредба в
    ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
    Раздел VII. Завиване надясно или наляво
    Чл. 36. (1) Завиването наляво се извършва от най-лявата пътна лента по посока на движението, а когато лентите са обозначени за движение в съответна посока - от лента, предназначена за завиване наляво.
    (2) При завиване наляво за навлизане в път с двупосочно движение водачът на пътното превозно средство завива така, че да навлезе по възможно най-краткия път в дясната част на платното за движение.
    Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
    (2) Водачът на нерелсово пътно превозно средство, завиващо наляво или надясно за навлизане в крайпътна територия, като двор, предприятие, гараж, паркинг, бензиностанция и други подобни, е длъжен да пропусне пътните превозни средства и пешеходците, движещи се по пътя, който той напуска.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 04-11-18 в 12:01.

  7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #51

    Отговор: Зимни гуми


    MitkoS, имах пред вид Чл.36 ал.2, където не е уточнено на платното за двупосочно движение, където се навлиза, колко ленти за движение в една посока има! Нямам възможност да закупя и прочета последната версия на ППЗДП, защото го няма по книжарниците в Пловдив. Поръчах го от Германия. Нито едно говедо в пловдивския КАТ не знае как да завива наляво, когато платното за движение, в което навлиза след завоя, има повече от една лента за движение в съответната посока. Не разбират и понятието "конфликтна точка". Затова ги осъдих. Дано не ми се наложи да го правя пак, заради проклетите зимни гуми - галоши.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #52

    Отговор: Зимни гуми

    Има приета преди повече от 5 години директива на ЕС за това коя гума е зимна, но ГерберУрунгелите не я знаят и затова назначените от Тиквата "калинки" пишат простотии в законите...

    Аз също няма да я посоча, нека "лошият м'териал" да страда от изборът който е направил на изборите...

    Страдание и мъка докато му дойде акъла...
    Този пост е редактиран от justify; 04-11-18 в 14:23.

  10. Junior Member Аватара на Pezilink
    Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    105
    #53

    Отговор: Зимни гуми

    Тази година след като изчетох доста мнения заложих на всесезонни на Continental (продадох зимните барабар с джантите) одобрени са за зимни условия имат си знака със снежинката и M+S държат се перфектно на пътя
    svetlio1 и Rafailiev харесват това.

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #54

    Отговор: Зимни гуми

    И аз съм за всесезонните за територията на България.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #55

    Отговор: Зимни гуми

    За момента цена качество от моя опит най- добрите са Goodyear .
    Континентала е хубав ,но кара по- малко .
    Мишелина при мен се кърти .

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #56

    Отговор: Зимни гуми

    аз съм на мишлен и дънлоп

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #57

    Отговор: Зимни гуми

    Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    За момента цена качество от моя опит най- добрите са Goodyear .
    Континентала е хубав ,но кара по- малко .
    Мишелина при мен се кърти .
    Аз също взех миналата година всесезонни Гудиър и съм много доволен ... като сложим и спестените вече две смени летни-зимни в гумаджийниците за по 30лв ...
    Дори и при едната седмица сняг миналата година се държаха много по-добре от предишните ми зимни (Марангони май бяха)

  16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #58

    Отговор: Зимни гуми

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    milanov и Rafailiev харесват това.

  17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #59

    Отговор: Зимни гуми

    Препоръчайте хубави зимни.
    И всесезонни. Модели.

  18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #60

    Отговор: Зимни гуми

    Моите са Гудиър Vector 4Seasona gen.2
    Rafailiev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. ЗИМНИ ГУМИ ?
    От DDM87 във форум Автомобили
    Отговори: 109
    Последно: 29-11-23, 12:49
  2. Продавам FX-8120, Seasonic X-760, 500 GB HDD, вентилатори, зимни гуми.
    От DeepBlue във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 28-11-12, 13:13
  3. продавам перфектни зимни гуми с джанти и тасове
    От yo ko във форум Приключили продажби
    Отговори: 8
    Последно: 04-04-12, 22:06
  4. Продавам 4бр зимни гуми Kormoran
    От Vanquished във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 18-10-11, 11:50
  5. Отговори: 10
    Последно: 05-11-10, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе